RODEN - Op zaterdag 30 november wordt Club Catharsis geopend in Theater de Winsinghhof in Roden. Een plek waar, anders dan in het echte leven, intens leed wordt omarmt in plaats van verdoofd. Toeschouwers zullen lijdzaam toekijken hoe een ramp zich voltrekt.

In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de makers van tgEcho en De Veenfabriek tot het maken van een nieuwe voorstelling CLUB CATHARSIS.

CLUB CATHARSIS
Wanhopig door de leegte in haar bestaan gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.

Cathartisch rampentheater van hoogste niveau! Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed? In de voorstelling Club Catharsis gaan we op zoek naar een antwoord op die vraag.
Kaartje kopen?
Theaterroden.nl/voorstellingen