RODEN - Deze week kunt u nog een bezoek kunt brengen aan de expositie ‘Kleur en Variatie’ in het Kunstencentrum K38 in de Kanaalstraat 38 te Roden. Er zijn al veel bezoekers geweest. De expositie krijgt zoveel belangstelling door de aanwezigheid van prachtige schilderijen en ruimtelijk werk van gerenommeerde Drents beeldende kunstenaars. Kwalitatief prachtig en ook de variatie in stijl en techniek is bijzonder. Het surrealisme van Kees Thijn naast het hedendaags realisme van Sam Drukker. Je vindt de cobra-achtige abstractie van Roelof Frankot en het expressionisme van Bart Pots. Een breed scala van vormen en beeldende kunstenaars, die zich na 1945 in Drenthe hebben gemanifesteerd, wordt in K38 getoond.

Afgelopen donderdag gaf Drs Anne Knipping (kunsthistoricus) een boeiende inleiding over de kunststijlen na 1945 aan de hand van schilderijen uit de expositie ‘Kleur en Variatie’. Door vergelijking van deze schilderijen met bekende voorbeelden uit de nationale en internationale kunstgeschiedenis kregen de bezoekers een overtuigend beeld. Duidelijk werd hoe parallel de Drentse beeldende kunst zich na 1945 heeft ontwikkeld, ten opzichte van de ontwikkeling ver daarbuiten.

Te bezichtigen t/m zondag 1 december.
Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl
Foto 1: Bart Pots
Foto 2: Kees Thijn
Foto 3: Roelof Frankot
Foto 4: Sam Drukker
Foto’s M. Stienstra.