Vrijdag 21 november hebben alle leerlingen van OBS De Elsakker hun ideeën aan Natuurplaats Noordsche Veld gepresenteerd. De Natuurplaats is onlangs geopend en liep tegen enkele problemen aan. Zij hebben OBS De Elsakker om advies gevraagd.

Vroeger mochten honden los in het gebied lopen. Tegenwoordig moeten de honden op enkele plekken worden aangelijnd. Helaas is dit niet overal zichtbaar. De kleuters bedachten paaltjes met hondenpoepzakjes, prullenbakken met plaatjes van honden en drollen erop, tekst onder bestaande borden en groene paaltjes met de tekst ‘hond aan de lijn´.

Daarnaast vroeg de Natuurplaats de leerlingen een ‘laarzenpad’ te ontwerpen. Groep 3/4/5 is hiermee aan de slag gegaan. Ze kwamen met ontzettend leuke ideeën. Ze hebben borden met informatie over dassen en waterdieren gemaakt, deze zouden langs het pad moeten komen. Ze hebben een maquette gemaakt met een parcour voor in het bos en er is een speelplek ontworpen met onder andere een wiebelbrug, stapstenen en een tunnel.

Groep 6/7/8 had de opdracht gekregen om iets te ontwerpen waardoor bezoekers informatie krijgen over de oorlog. Om informatie over de kogelbulten te geven, hebben de leerlingen bedacht om opnames met een drone te maken. Daarnaast is er een informatieblad over vliegveld Peest ontworpen. Ook is er een gesproken verhaal gemaakt over vliegstrip Noordsche veld en een PowerPointpresentatie over schijnvliegveld Donderen. Tenslotte is er een filmpje gemaakt over munitiedepot Donderen. Alle leerlingen uit groep 6/7/8 samen bedachten daarnaast nog een grote uitkijktoren, waaruit alle vijf de plekken te zien zijn. Bovenin de toren zou een tentoonstelling kunnen worden ingericht.

Natuurplaats Noordsche Veld was ontzettend enthousiast. Zij gaan met de ideeën van de leerlingen aan de slag en hopen er een aantal in de praktijk uit te voeren.