Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden - Het is weer zaterdagmiddag, dat betekent dat de leeuwen van Nieuw Roden weer los mogen. Vol goede moed stonden de jongens van Nieuw Roden zich op te warmen voor weer een mooi potje voetbal.
Na de overwinning van vorige week op Eastermar, ging de thuisspelende ploeg vol vertrouwen de wedstrijd in tegen TFS 1, op de dag dat de oude gulle man met zijn witte paard en zijn pieten weer in het land verscheen.

Zouden de jonge honden van Johan Middel de eerste overwinning van de 2e periode binnenslepen? Dat was de vraag. De trainer hield zijn praatje in de kleedkamer en gaf aan dat het een belangrijke wedstrijd was, waar 3 punten en plezier centraal staan, want de ploeg uit Friesland staat met 1 punt meer op de zevende plek.

Dan over naar de wedstrijd. De eerste helft ging van start en Nieuw Roden merkte dat zij in de eerste helft veel balbezit hadden, waardoor zij het spel maakten. Echter met weinig uitgespeelde kansen als gevolg, vanwege de telkens ontbrekende gouden eindpass.

Zo blies de scheids op zijn meegebrachte fluit voor een ruststand van 0-0. Het leek het er op dat er meer in zat voor Nieuw Roden,maar toch ontbrak er in de 2e helft bij de ploeg uit Drenthe de rust en precisie om de aanvallers voor de goal te krijgen. Al snel stonden zij met 0-1 achter door een lange bal van de Friezen, die de spits koeltjes afrondde. De trainer van Nieuw Roden wisselde tweemaal en kort daarna tikte Nieuw Roden de 1-1 binnen bij de eerste paal. De stugge ploeg uit Friesland, die maar liefst 5 gele kaarten binnen haalde in de wedstrijd, werd na de 1-1 nog 3 maal gevaarlijk, in de counter met goals als gevolg. Het laatste fluitsignaal klonk en de teams liepen de kleedkamers in met een wat geflatteerde eindstand van 1-4.

Volgende week kan de vriendengroep de eerste overwinning pakken van de 2e periode uit tegen Suameer.