EELDE - Op woensdag 27 november is er een examenexpositie Bloem bij TerraNext. “Overdag zijn er examens, in de avond kunnen belangstellenden de bloemstukken bewonderen bij TerraNext. Dat is de moeite waard!”, vertelt Bloem docent Anja Koning van TerraNext. De examenexpositie is van 19 uur tot 20.30 uur.

Voor de cursisten van de vakopleiding Bloem is het woensdag 27 november een spannende dag. “Dan krijgen zij, aan de hand van een examenopdracht, de gelegenheid om alles wat ze geleerd hebben tijdens de opleiding in praktijk te brengen. Na het uitvoeren van diverse opdrachten, die onder andere bestaan uit het maken van een corsage, wanddecoratie en vrij werk, worden ze beoordeeld. De resultaten verrassen mij vaak; dit komt door de combinatie van de opgedane kennis/technieken en de creativiteit van de deelnemers”, legt Anja Koning uit. Overdag zijn de examens, in de avond is het mogelijk om de gemaakte werken te bewonderen. “Dit is een mooie gelegenheid voor mensen uit de bloemenbranche om nieuwe ideeën op te doen. Natuurlijk zijn ook potentiële cursisten van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, net als alle andere belangstellenden”, aldus Koning.

Diversiteit
Tijdens de expositie is er ook alle gelegenheid om vragen te stellen over de Bloemopleidingen en - cursussen van TerraNext. “Uiteraard geven we graag informatie over de mogelijkheden van TerraNext voor iedereen met een passie voor Bloem. We hebben verschillende soorten Bloemopleidingen en cursussen; het varieert van een Oriëntatie Bloemsierkunst tot een vakopleiding Bloemsierkunst voor gevorderden, evenals bbl-opleidingen Bloem op verschillende niveaus. Dus of je nu binnen of buiten de bloemenbranche werkzaam bent, herintreder of gewoon interesse hebt voor het bloemenvak: je bent van harte uitgenodigd voor de Bloemexpositie!” De examenexpositie is van 19 uur tot 20.30 uur bij TerraNext, Burg. Legroweg 33 in Eelde.