RODEN - Vandaag kwam die beste man weer in Roden. We waren er al vroeg bij, Jan en ik. Half 1 waren we in het dorp. Natuurlijk veel te vroeg, maar we waren niet de enige, want er stonden al kinderen op hem te wachten.

De muziek speelde en de sfeer zat er ook al in. Omdat het zo ijzig koud was (of stel ik me nu aan?) moest ik ook maar mee dansen. Er was een klein sinterklaasje aanwezig en die gaf een leuke dansshow weg. Opeens was het plein vol met kinderen, ouders en opa's en oma's.

Blije kinderen, maar sommige kinderen waren een beetje bang, gespannen gezichtjes. Zelf was ik dat vroeger ook wel een beetje....spannend vond ik het en een beetje eng, maar altijd leuk. Opeens kwamen de pieten er aan, Sinterklaas achter hun aan op zijn witte schimmel, de pieten waren overal. In bomen, lantarenpalen. Mooie pieten waren het trouwens en lenig ook nog. Dat moet natuurlijk ook, want hoe kom je anders op het dak om cadeautjes door de schoorsteen te gooien.

Het was gezellig druk in het dorp met Sinterklaas en alle zijn pieten, de kinderen, hun ouders en de rest. Sinterklaas maakte met iedereen een praatje, een hand, een foto en stapte toen weer op zijn paard om naar de Pompstee te rijden om het feest voort te zetten.
Een hele geslaagde middag!!

Tekst/foto's Jose Reijinga©

Foto's Roel Lubbers©