LEEK - Op zaterdag 16 november 2019 zette Sint Nicolaas en zijn Pieten weer voet aan wal in Nederland. Dit jaar in Apeldoorn, daarna kwam de sint gelijk door naar Leek, waar hij met zijn meest ervaren Pieten om 14.00 uur aankwam bij Podium Nienoord, waar de Sint en zijn gevolg hartelijk werden ontvangen. Heel veel kinderen stonden met hun ouders en familie te wachten bij het podium in Nienoord en waren best wel een beetje zenuwachtig of hij het wel kon vinden naar Leek.

Dit jaar werd het een bijzondere intocht, want dit zal de eerste keer zijn dat Sinterklaas aankomt in de Gemeente Westerkwartier. Immers, sinds 1 januari 2019 is de voormalige Gemeente Leek opgegaan in de nieuwe Gemeente Westerkwartier. En dat gaat nog niet helemaal vlekkeloos, zo heeft Sinterklaas begrepen. Hij is dan ook benieuwd of de Burgemeester of iemand anders van het College Sint kwam ontvangen...

Sinterklaas had in ieder geval zijn trouwe Pieten weer mee, waaronder de discopiet, de babbelpiet, zijn danspieten en natuurlijk zal hij weer de nodige cadeaus en strooigoed bij zich hebben.

Na het feest op Podium Nienoord ging de Sint in een optocht met Muziekvereniging Noordenveld in een mooie rode cabrio, door het centrum van Leek. Uiteindelijk kwam hij op de Dam in Leek, waar alle kinderen met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto konden. Maar eerst werd er samen met de muziekpiet gezongen en natuurlijk gedanst met de danspieten. Zelfs gingen de pieten in de polonaise door het publiek en 1 piet ging stiekem de witte kerk in om de klok te luiden. De Sinterklaas krijgt het weer druk, want zo vertelde hij alle kinderen dat ze de schoen weer mochten opzetten.

Fijn Sinterklaasfeest allemaal.
Foto's en film DitisRoden.nl©