Roden - Vooraf leek het een interessante beker ontmoeting te worden. ONR, voetballend in de subtop in de vierde klasse, tegen de derde klasser uit Beilen. Een derde klasser die het op dit moment lastig heeft.
Lastig hadden de bezoekers het donderdagavond ook op het C veld in het koude Roden. Het veld lag er netjes bij, mede door het harde werken van de plaatselijke "groundsman" van de oranjehemden.
Was het de personele problemen bij Fit Boys of gewoon het goede spel van ONR, waardoor de thuisploeg goed mee kon komen? Je doet de mannen uit Roden echter te kort als je het eerste zou zeggen. Al in de 6e minuut was het raak voor de gasten. Sander Postma maakte de 1-0 na prachtig aangeven van Bram Gootjes. Tien minuten later leek Postma de score al te verdubbelen. Echter de goal werd in verband met buitenspel afgekeurd. De wedstrijd ging er soms best stevig aan toe, maar de scheids uit Buitenpost hield zijn hoofd koel. Niet iedereen was het altijd eens met zijn besluiten, maar hij had het meestal wel bij het juiste eind. ONR beloonde het goede, gedurfde spel vlak voor rust wel met de 2-0. Ditmaal Leon Schievels die scoorde op aangeven van Postma.
Ook na rust ging de ploeg van Hendrik Timmer gewoon door met veel inzet, strijd en vooral spelplezier. Dit leverde in de 59e en 77e minuut nog twee goals op van Schievels met het hoofd. Tweemaal na een afgemeten voorzet van Hendrik Rozema. Fit Boys kon er weinig tegenover stellen. Het ontbrak de ploeg gewoon aan niveau deze avond. Een minuut na de 4-0 maakte ook de derde aanvaller van oranje wit zijn doelpunt. Tim Van der Meulen was attent en schoot een rebound onhoudbaar binnen. 5-0 tegen toch een derde klasser. Een prachtige stand in een knockout bekerwedstrijd. De resterende minuten werden volwassen uitgespeeld, waardoor zelfs de nul werd gehouden. Een echte team prestatie, waarbij Sven Buigholt voor het eerst spelend op de positie wat verdedigend op links complimenten moet hebben. Maar die complimenten gelden ook voor de rest van het team.
Hierdoor is ONR dus door naar de tweede knockout ronde van de KNVB beker. Als vierde klasser een zeer knappe prestatie. Vooral omdat men in de poule ook al twee derde klassers onder zich liet.

Volgende week zaterdag 23 nov spelen de mannen uit, tegen Amicitia VMC uit Groningen. Hopelijk kunnen ze hun goede vorm vasthouden.

Archieffoto©️