Het is zaterdagmiddag 9 november, als het aan het weer ligt word het vandaag een trieste dag. Toch staat er een mooi affiche op het programma. De zaterdag ploeg van vv Nieuw Roden neemt het op tegen de mannen van Eastermar. De thuisspelende ploeg is zoals het zo mooi heet 'al drie wedstrijden ongeslagen'. Al voelde de laatste van die drie gelijke spelen als een verlies. De jonge honden hadden zichzelf naar eigen zeggen te veel druk opgelegd in Drogeham.

Nieuwe week, nieuwe wedstrijd, nieuwe ideeën, zo was er voor de verandering een luch bij de warming up inbegrepen. Alleen liepen de voorbereidingen hiervan een beetje in de soep. Het hele soepzooitje had zich ontfermd over de bekleding van de bezorgauto. Om van de lunch geen soepje te maken heeft de bezorger het nog soepel op weten te lossen. Alleen hierdoor werd de soep.... iets met opgegeten.

Enfin, na toch een goede bodem te hebben gelegd, begon de bespreking. Trainer Johan Middel hield zijn betoog en gaf aan dat Eastermar een van de top ploegen was in de competitie. Een puntje pakken was dus mooi meegenomen. Althans, moest er natuurlijk wel gevoetbald kunnen worden. Aanvoerder Hayo Poutsma van de blauw-witten merkte tijdens de bespreking namelijk op dat er geen kleding tas te bekennen was. Altijd fijn, zo'n leuke anekdote voor later. De stres van dit soort situaties komen naar verwachting vaker voor in de 5e klasse. Dankzij Rik Holt & was-dame Marjan wist de ploeg een compleet uit tenue te bemachtigen. Aangezien de Friese ploeg in het geel blauw speelt.

Dan naar de wedstrijd. Het was een onrustige eerste helft. Veel balverlies van de Nieuw-Roners waardoor de Friezen het betere van het spel hadden. Zonder super gevaarlijk te worden kregen de geel-blauwtjes de meeste kansen. Zo ook een één op één waarbij Ivo de Groot prima redding bood. Toch was er voor rust nog wel een 'kansje' voor de nummer 7 van de in het uit-tenue thuisspelende gezelschap. Hij wist alleen meer het publiek te vermaken dan zijn ploeg een dienst te bewijzen door over de bal heen te maaien. 'Wat een soepkip'... was van de gezichten af te lezen.

In de rust leek het erop dat de 0-1 meer in de lucht zat dan de 1-0. De (in relatief grote getale) meegereisde supporters van de koploper van vorige week kregen alleen wat anders te zien in de tweede helft.

Door een tactische zet, verstevigde Middel het middenveld. Na deze zet leek dat zijn ploeg iets meer adem kreeg om het balletje rond te laten gaan. Dit leidde tot mooi uitgespeelde kansen. Zo ook na een prachtige één twee tussen Hayo en Jeroen de Haan waarna laatstgenoemde Henno Beijert vrij voor de keeper zette. De nummer 7 kon zich revancheren, en deed dit ook. Kort hierna volgde een soortgelijk situatie. De linksvoor had de 2-0 op zij slof, de keeper van de tegenstander wist dit te voorkomen. Toch zou de 2-0 nog vallen, dit na een lange bal, van de man die zijn eerste 'clean sheet op zijn naam wist te schrijven, Ivo. Echter, de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd voorafgaand aan het wonder doelpunt van Jordi Brandsma. De net ingevallen spits schoot de bal vanaf randje middencirkel achter de ver uitkomende doelman. Zo bleef het 1-0, na wat billenknijpen (de pet van Middel was inmiddels al doorweekt) was het na 90+5 dan eindelijk een feit, de eerste 3 punter was binnen.

Volgende week kan de vriendengroep met de overwinning op zak beginnen aan de 2e periode thuis tegen TFS.