Het is VV Peize gelukt om de eerste periodetitel te pakken in de 3e Klasse B. Thuis tegen nummer drie Muntendam boekte de ploeg van trainer Henk Veenhof een klinkende 7-0 zege.

Tegenstander Muntendam, dat een wedstrijd minder gespeeld had dan Peize, maakte bij een overwinning ook nog kans op de periodetitel, maar het bleek al snel dat de thuisclub de betere ploeg was. Na 18 minuten kwam de ploeg dan ook verdiend op voorsprong via een doelpunt van Tom van Leijsen. Muntendam drong aan – kreeg ook kansen – maar scoorde niet. Joppe van Leeuwen deed dat wel door middel van een penalty: 2-0.

Peize dendert door
Tien minuten na de thee was het een rake kopbal van Tom van Leijsen die Peize op een 3-0 voorsprong zette. Daarna was het verzet van Muntendam gebroken. Binnen een mum van tijd was het 6-0 door doelpunten van Koen Helder en tweemaal Tom van Leijsen.

Peize had daarna nog kansen zat om een monsterscore neer te zetten maar de grote mogelijkheden waren niet besteed aan Joppe van Leeuwen (lat) en Van Leijsen (keeper). Vlak voor tijd maakte Ronald Kosters alsnog 7-0. Tekst RTV Drenthe Sport