Roden moest deze zondagmiddag op bezoek in Emmen-Barger Oosterveld bij SVBO. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft toonde Roden te veel respect voor de nummer 3 van de competitie.

Roden liet de tegenstander komen en probeerde op de counter te spelen. Probeerde, want enige spits Robin van der Tuin kreeg in de eerste helft geen enkele kans, net als heel Roden trouwens. Na 45 minuten was het dan ook terecht 2-0 voor de Zuidoost Drenten.

In de tweede helft werd door Roden uit een ander vaatje getapt. Met de JO19 spelers Robin Pruim en Olivier van der Tuin in de gelederen werd meer naar voren gespeeld en
druk gezet op de tegenstander. SVBO, dat na de eerste 45 minuten dacht aan een gemakkelijke middag, begon onrustiger te spelen en Roden kreeg mogelijkheden om te scoren. Halverwege leverde dat de 1-2 op door Robin van der Tuin. SVBO kreeg, omdat Roden meer vooruit speelde, overigens ook een aantal kansen, maar mede door uitstekend keeperswerk van Klaas Kleiker werd er door de Barger-Oostervelders in de tweede helft niet gescoord. Roden deed dat na de aansluitingstreffer ook niet meer, waardoor SVBO 3 punten op hun conto konden bijschrijven en Roden, dat op basis van de tweede helft een puntje had verdiend, met lege handen naar huis stuurde.

Volgende week zondag 17 november worden, in Leeuwarden, de resterende 45 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen FVC uitgespeeld, te beginnen met een 1-2 voorsprong voor Roden en FVC met 10 man. Aanvang is 14.00 uur op het sportpark Wiarda in de Friese hoofdstad.