Eelde - Zondagmiddag stond de wedstrijd Actief tegen Nieuw-Roden op het programma in de 3e klasse zondag. Nieuw-Roden kreeg in Eelde met 5-2 klop van de rood-witten.

Nieuw-Roden had niet veel in te brengen deze wedstrijd. Actief speelde veel frisser op het kunstgrasveld dan Nieuw-Roden. De Noordenvelders voetbalden vooral tegen zichzelf en met vele onderlinge irritaties zijn ze nooit echt in de wedstrijd gekomen. Daarnaast liet de verdediging het opnieuw afweten. Waar Nieuw-Roden vorig seizoen nog bekend stond op het sterke fysieke verdedigingswerk, is het daar dit jaar nog maar weinig meer van over. Het stond dan ook al snel 4-1 op het scorebord in Eelde. Nieuw-Roden werd net voor het rustsignaal nog wel een penalty door de neus geboord door de scheidsrechter, toen een speler van Actief de bal met beide handen wegsloeg in het strafschopgebied. Nieuw-Roden ging hierdoor met een 4-1 achterstand van het veld af. Doelpunt voor Nieuw-Roden kwam op naam van Nick Matulessy.

Na rust zat het ook nog eens tegen met blessures en ziekte. Martijn Steenbergen bleef achter in de kleedkamer vanwege griep. Daarna moest even later ook nog eens de smaakmaker op het middenveld, Desmond Strik het veld verlaten door een knie blessure. Het lijkt erop dat hij een aantal weken of langer eruit ligt. Actief maakte daar meteen gebruik van met een doelpunt toen hij aan de kant stond voor deze blessure behandeling en Nieuw-Roden even met 10 man kwam te staan. De 5-1 achterstand werd daarna iets dragelijker toen Marcel Kuiper de 5-2 binnen schoot in het doel van Actief. Ook werd er nog een zuiver doelpunt afgekeurd wegens buitenspel voor Nieuw-Roden. Nieuw-Roden moest de laatste 5 minuten de wedstrijd uitspelen met 10 spelers. Keeper Femko de Vries moest geblesseerd het veld verlaten toen hij verkeerd terecht kwam op het veld in een luchtduel. Doordat er al 3 keer gewisseld was, moest veldspeler Sander Drent de handschoenen aantrekken. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren en eindigde de wedstrijd in een zeer teleurstellende 5-2 verlies voor Nieuw-Roden.

Trainer Patrick van Nimwegen zal in zijn laatste seizoen bij Nieuw-Roden alle zeilen moeten bijzetten om naast speelvreugde ook beter voetbal terug in het elftal te krijgen om niet in degradatie problemen te komen.