Roden - Vrijdag was de opening van de expositie Kleur en Variatie door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe en wethouder Jeroen Westendorp in het kunstencentrum K38 in Roden.

Ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van kunstencentrum K38 wordt de expositie Kleur en Variatie georganiseerd.

Deze tentoonstelling toont de veelzijdigheid van de kunstuitingen van meppel tot Vries en van Emmen tot Roden. Maak een reis door tijd, stijl en kleur en ontdek de hoogtepunten van de naoorlogse Drentse schilderkunst.

Sjouke Dekker, jarenlang coördinator van Centrum van Beeldende Kunst Drenthe, gaf een toespraak. Jankers Braaksma speelde een muzikaal intermezzo en De Serenade Sisters waren er ook voor een muzikale omlijsting van de opening.

Kunstencentrum K38 is een vrijwilligersorganisatie en een mooi kunstencentrum!! Ik was er zelf nog nooit eerder geweest, maar had dit wel op de planning. Het was er echter nog nooit van gekomen. Dit was een mooie gelegenheid om hier te gaan kijken voor Dit is Roden. Ik was onder de indruk van de expositie en ga hier zeker weer kijken.

Hou je van kunst, dan moet je hier zeker gaan kijken. Je kan vanaf morgen tot en met 1 december 2019 de tentoonstelling bezichtigen.

Tekst/foto's© José Reijinga