Roderesch /Alteveer /Steenbergen: De ijsbaan van de 3 Rasdorpen was op donderdag in de ochtend, het toneel van de vrijwillige helpers van de Esborg school uit Roden en de Sbb medewerkers uit Langelo, welke meehielpen om de ijsbaan weer winterklaar te maken. De enthousiaste vrijwilligers hebben de begroeiing rondom de ijsbaan verwijderd en de begroeiing aan de oostzijde van het water verwijderd.

De leerlingen van de Esborg school zijn wederom een samenwerking overeengekomen met Staatsbosbeheer. Een grote groep leerlingen van de Esborg school zal hun stage vrijwillig vervullen in het Staatsbosbeheer bosgebied vanaf Alteveer tot Roden. Aangezien de ijsbaan van de RAS-dorpen in dit gebied ligt en het schaatsseizoen aanstaande is, mag de ijsvereniging zich wederom verheugen op de actieve inzet van de jeugd-stage.

Staatsbosbeheer (eigenaar van het RAS-ijsbaan perceel) onder leiding van Henk Denkers en Wout Snippe zorgden ook dit jaar er weer voor dat het terrein rondom de RAS-ijsbaan keurig gemaaid en onderhouden wordt. De leerlingen van de Esborg school zijn al 10 jaar actief bij de ijsbaan en kwamen deze keer graag weer op herhaling.

Het bestuur van de ijsvereniging RAS is erg blij met deze sterke en vaardige handen van de SBB en de Esborg jeugd, Deze schitterende samenwerking van Onderwijs, Natuurbeheer en de RAS-ijsvereniging blijkt een mooi voorbeeld van samenwerking waar alle partijen beter van worden. Het enthousiasme van de leerlingen van de Esborg school is elk jaar zeer groot. Het bestuur van de ijsvereniging RAS is er niet alleen om mee te helpen, maar heeft tijdens de koffie pauze de traditionele en broodnodige Koek en Sopie + pepernoten voor de jeugd en de overige vrijwilligers.
Foto's© Anne Rutgers