In een spannende wedstrijd op sportpark ’t Doltsje werden de punten verdeeld over beide teams. Een late gelijkmaker van de uitploeg zette de 2-2 op het scorebord.

Drogeham begon de wedstrijd strijdvaardig tegen de Drentenaren. Er werden aan beide kanten weinig kansen weggeven. Na een halfuur spelen kwam Drogeham op voorsprong. Aaron van Keulen gaf de bal voor op Hans Hartholt, maar net voordat Hans kon binnentikken deed een eigen speler van Nieuw-Roden dat voor hem: 1-0 door een eigen goal. Deze voorsprong werd tot aan de rust vastgehouden.

Na rust was Nieuw-Roden de ploeg met het meeste balbezit. Het lukte het Nieuw-Roden om het vele balbezit om te zetten in een doelpunt. Vanaf randje 16 belandde het schot van Hayo Poutsma via de paal achter doelman Jeroen Krol. Niet lang na deze 1-1 kwam Drogeham door een succesvolle counter toch weer op voorsprong. Anne-Roy Visser stuurde Jesse Henstra met een perfecte pass richting de goal van de Nieuw-Roden. Door hard met links uit te halen wist Jesse de keeper te passeren.

Richting het eind van de wedstrijd verdedigde Drogeham met man en macht de voorsprong, de eerste overwinning van het seizoen lag voor het grijpen. Nieuw-Roden nog een paar keer de aanval zoeken voor het eindsignaal. Een boogballetje door het centrum kon worden opgepikt door Marten Schnieders, hij liep vrij op het Drogehamster doel af en ronde koel af. Hiermee eindigde de wedstrijd toch nog in een verdiende gelijkspel.

Nieuw-Roden klimt hiermee naar een verdienstelijke 9e plaats en speelt aankomende zaterdag om 14.30 uur thuis tegen kampioenskandidaat Eastermar.