De dreigende verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) met zes procent in de gemeente Noordenveld, gaat toch niet door. Drie procent is voldoende, dankzij een meevaller. Dit meldt RTV Drenthe

Dat bleek gisteravond tijdens de begrotingsbehandeling. Het college ontdekte een rekenfout in de gemeentebegroting van 162.000 euro. Noordenveld bleek er iets minder beroerd voor te staan dan een maand geleden nog werd gedacht.

Collegepartij Gemeentebelangen greep de 'meevaller' aan om de voorgestelde ozb-verhoging van zes procent ongedaan te maken. De partij diende een wijzigingsvoorstel in. En dat haalde het met steun van de andere collegepartijen PvdA/GroenLinks, ChristenUnie en CDA.

Wel wordt er meer op het gemeentelijk apparaat bezuinigd. Er zou 230.000 euro gekort worden op het personeelsbudget, maar gisteravond besloot een raadsmeerderheid er nog eens drie ton extra op te bezuinigen. Volgens wethouder Alex Wekema betekent dat nog geen gedwongen ontslagen, maar wel schrappen in activiteiten die de gemeente doet.