De eerste vijf minuten en de laatste tien minuten waren voor Nieuw-Roden cruciaal tegen een beter spelend SVZ.

Verslag Albert Gelling

In de 5e minuut was het Jurriaan Kampen die met een kopbal scoorde vanuit een corner, genomen door Marcel Kuiper en SVZ al snel op achterstand zette. 1-0.
SVZ raakte er niet van onder de indruk en het was in de 13e minuut dat doelman Femko de Vries uitstekend reageerde op een inzet van Patrick de Vries van SVZ.
Vanuit een aantal corners, die hierop volgden, was het Mark Ybema, die de stand gelijk trok, nadat Peter Woldendorp eerst nog redding bracht op de doellijn, maar Mark Ybema alsnog, na een aantal gepareerde inzetten van SVZ, in bezit kwam van de bal en keeper Femko de Vries het nakijken gaf.1-1.
SVZ nam duidelijk de leiding over en Nieuw-Roden hierdoor steeds slordiger met de aannames en passes werd.

Nieuw-Roden verzuimde het middenveld onder controle te houden en nagenoeg de vele lange passes kwamen niet aan, terwijl SVZ het met redelijk goed combinatievoetbal de blauwhemden steeds moeilijker maakte. Het kon dan ook niet uitblijven, dat SVZ de leiding zou nemen. In de 26e minuut was het dan zover. Notabene invaller Dirk van Faassen,die met zijn eerste balcontact via een defensiefout van Nieuw-Roden, alleen op de Nieuw-Roder goalie af ging en hij Femko de Vries simpel verschalkte. 1-2.

Dezelfde invaller was er echter wel mede de oorzaak van, dat het voor SVZ alsnog in de slotfase fataal zou aflopen....
SVZ verzuimde om in deze fase van de eerste helft het af te maken in Nieuw-Roden.
Ondanks het betere samenspel van SVZ , lukte het SVZ ook niet om de defensie, o.l.v. Martijn Steenbergen, Nieuw-Roden echt zenuwachtig te maken. Sander Drent kreeg nog een kansje in de laatste minuut van de eerste helft, maar zijn inzet was te krachtloos om keeper Jasper Dieden te passeren.

Na de hervatting in de 46e minuut al, reageerde keeper Jasper Dieden zeer attent op een omhaal van Sander Drent op aangeven van Peter Woldendorp. De aanhang van Nieuw-Roden dacht dat hiermee de toon was gezet om SVZ onder de knie te krijgen, kwam bedrogen uit. Het was allemaal net niet bij de blauwhemden en tot overmaat van ramp moest de lijnenuitzetter op het middenveld,Desmond Strik, wegens een" slepende" ribblessure zich laten vervangen door de jonge Thijm van Nimwegen.
Ook Martijn Drent, die zijn eerste wedstrijd na een schouderoperatie weer speelde, werd vervangen door Robin Kors. Trainer Ad Witlox paste de laatste wissel toe om Arnold Gooyert te vervangen voor Kyle van der Veen.

De wedstrijd sukkelde voort en iedereen al dacht dat SVZ de drie punten mee nam naar Zeijen, kwam bedrogen uit. In de 84e minuut was het Nieuw-Roden die een corner mocht nemen. Een inswinger van Marcel Kuiper verwerkte Jasper Dieden van SVZ nog, maar de daar opvolgende, was het Dirk van Faassen die Wilco Drent in het strafschopgebied van SVZ onreglementair naar de grond werkte en de uitstekend leidende scheidsrechter Martin Frankena, er voor hem niks anders in zat dan naar de penaltystip te wijzen. Hierbij liep Dirk van Faassen voor de tweede keer tegen geel aan, met rood tot gevolg. Marcel Kuiper scoorde beheerst vanaf de penalty stip de 2-2.

De laatste tien minuten moest SVZ, na dit onfortuinlijke moment,met tien man verder , waardoor Nieuw-Roden meer ruimte kreeg en SVZ van slag raakte, met het gevolg dat Wilco Drent nog de ruimte kreeg , door goed te anticiperen op zijn directe tegenstander en keeper Jasper Dieden hierbij ook nog op het verkeerde been wist te zetten.3-2.

In blessuretijd scoorde Marcel Kuiper nog de 4-2.voor Nieuw-Roden. Tegen de verhouding in pakte Nieuw-Roden alsnog de volle winst tegen SVZ, waar menig supporter geen cent meer voor had gegeven, al moet gezegd worden, dat Nieuw-Roden tot het laatst de strijd aan gaat, zoals zondag j.l.maar weer bleek. Voetbal blijft soms een verrassend raar spelletje.