GOMOS heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de 1e klasse F. De ploeg van trainer Martin Drent nam het op eigen veld op tegen Noordster en zegevierde met 4-2.

Makkelijk ging de zege echter niet. GOMOS speelde een zeer slechte eerste helft en kwam dan voor rust ook twee keer op achterstand. Na de 0-1 maakte Robert Elsinga al snel de gelijkmaker. Toch kwamen de gasten uit Noordster, die voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten hadden als GOMOS, opnieuw op voorsprong. Zo ging GOMOS met een 1-2 achterstand de rust in. In de tweede helft tapte GOMOS uit een ander vaatje. De Norgers gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam dan ook via een raak afstandsschot van Ronald Sloots, op aangeven van Jan-Harm Siegers. De linksback van GOMOS was een kwartier voor tijd zelf ook trefzeker en zette GOMOS voor het eerst op voorsprong, 3-2. Vlak voor tijd bepaalde Jannes Siegers de eindstand op 4-2. Noordster eindigde de wedstrijd nog met tien man. De doorgebroken Robert Elsinga werd neergehaald en de speler van Noordster ontving de rode kaart.

Trainer Martin Drent stapte opgelucht van veld. Na een zeer zwakke eerste helft herpakte GOMOS zich goed, waardoor de punten toch in Norg bleven. Door de zege staat GOMOS met 10 punten op de zevende plaats. Ook hebben de Norgers nog een wedstrijd te goed. Volgende week zondag 10 november speelt GOMOS de verre uitwedstrijd tegen Dalfsen. De promovendus won zondagmiddag met maar liefst 5-1 van SVBO. De aftrap in Dalfsen is om 14.00 uur.