Roden - Na de lastige, maar ook tegenvallende uitwedstrijd van vorige week moesten de Roners nu thuis tegen de bezoekers uit Uithuizermeeden. Voor aanvang stonden die nog een punt voor op ONR. Na de negentig minuten was de thuisploeg over De Heracliden heen gegaan.

Achteraf was het een vrij eenvoudige overwinning. De thuisploeg speelde een aardige wedstrijd. Niet altijd even goed, maar er zat veel meer beleving in en men was veel scherper dan de week ervoor.

De Heracliden kregen eigenlijk geen echte kans in de wedstrijd. ONR daarentegen kreeg een aantal aardige kansen. Een inzet van Sander Postma werd prachtig gekeerd door de doelman. Een aantal maal werd er te wild op de goal geschoten en nogmaals twee goede reddingen van de doelman. Pas in de 40e minuut brak Tim van der Meulen de ban. Een bekeken schot laag in de verre hoek betekende de bevrijdende 1-0 en dat was ook de ruststand.

Na de rust speelde ONR nog iets beter. En men liep gaandeweg verder uit. De 2-0 kwam op naam van Hendrik Rozema. De 3-0 twee minuten later door de deze middag op het middenveld spelende Jelmer Fierstra. In de 83e minuut maakten de gasten zelf nog de 4-0. Na een goede actie over rechts en een scherpe voorzet van Sjors van der Velde raakte een verdediger van de gasten de bal zodanig dat die in het eigen doel belandde. Jammer genoeg was een klein beetje concentratie verlies de oorzaak van de tegentreffer in de 86e minuut. Waardoor ONR met een toch wel mooie 4-1 overwinning het veld verliet.

Volgende week weer thuis om half 3.
Tegenstander is dan GEO.

Nieuw-Roden 1 (zat) speelde in Drogeham gelijk met 2-2 door doelpunten van Roëll Elders en Marten Schnieders.