Op zaterdag 2 november wordt door heel Nederland de Natuurwerkdag georganiseerd. Vereniging Natuurschoon doet ook weer mee. Op de Natuurwerkdag gaan we het nodige snoeiwerk uitvoeren in het bos tussen Nietap en Roden en alle hulp is welkom. We gaan aan het werk in een totaal dicht gegroeid stuk bos wat wel wat licht en ruimte kan gebruiken. We maken daar een oude eikenlaan vrij van ondergroei en mooi zichtbaar.
Alle gesnoeide takken en boompjes worden in een takkenril verwerkt. Voor vogels en kleine zoogdieren biedt zo'n takkenril een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Amfibieën en reptielen vinden er een plek om te overwinteren, en heel veel insecten maken gebruik van de beschermde plekjes in de takkenril om te schuilen.

Deze klus is bij uitstek geschikt voor gezinnen met stoere kinderen. Vooral kinderen die vertrouwd zijn met een zaag of takkenknipper en lekker vies mogen worden zijn van harte welkom. Wel oude kleren en laarzen aan doen hoor! Het terrein is goed bereikbaar voor iedereen die kan slootjespringen.

De werkzaamheden vinden plaats van 9.00 tot 13:00 uur op zaterdag 2 november 2019. We verzamelen bij de parkeerplaats aan de Natuurschoonweg. Tegen een uur of 11 krijgen we koffie, thee of limonade met iets lekkers. Warme chocolademelk als het heeel koud is! Veel handen maken licht werk, en we maken er een gezellige ochtend van.

Opgeven bij voorkeur via de website van de Natuurwerkdag, per e-mail op vrijwilligers@natuurschoon-nietap.nl of per telefoon op 06 54366783.

Meer informatie op www.natuurschoon-nietap.nlen op www.natuurwerkdag.nl/aanmelden/natuurschoon-nietap

Hartelijke groeten namens bestuur en vrijwilligers van Natuurschoon,
Foto archief DitisRoden.nl©