In het zwembad aan de Dwazziewegen kwamen ze elkaar tegen. Bernard Oberink en Geesje Bathoorn.

De vonk sloeg over en precies 60 jaar geleden gaven ze elkaar het ja-woord in het gemeentehuis te Roden. Dat was dan ook de reden dat loco-burgemeester van de gemeente Noordenveld Henk Kosters het diamanten paar woensdagmorgen een prachtig boeket bloemen kwam overhandigen.

Als zoon van een politieman verhuisde, de in Dwingeloo geboren, jaartal 1934, Bernard nog al eens.

Zo bezocht hij 5 verschillende lagere scholen….! 25 jaar was hij werkzaam bij de Kinderbescherming en 15 jaar bij de Ouderenzorg. Veel tijd voor hobby’s was er eigenlijk niet, maar het luisteren naar jazzmuziek doet hij graag. Samen met Geesje werd regelmatig het jazzfestival in Breda bezocht.
Dat was genieten!

Geesje, geboren in 1936, was werkzaam in de verpleging. Onder andere in het UMCG te Groningen. Ze werkte hier met veel plezier en heeft er heel wat kennissen aan overgehouden. Doordat ze in het bezit was van een handwerkakte, werd ze onderwijzeres in Hengelo. Vandaar ook haar hobby, het verzamelen van vingerhoedjes. Zo’n 200 exemplaren heeft ze in haar gezellige kamer staan. Tuinwerk doet Geesje graag en de prachtig bloeiende Stapelia ontkwam dan ook niet aan het oog van de fotograaf.

De in een vrij goede gezondheid verkerende Bernard en Geesje wonen al weer 25 jaar met heel veel plezier, winkel en busstation zijn vlak in de buurt, aan de Geerakker in Roden en vanwege het 60-jarig huwelijk, houden ze zondag een “visite” voor familie en kennissen voor een hapje en een drankje in een plaatselijk restaurant.

Tekst/foto's© Roel Lubbers