Leek - Op 11 november, de dag van Sint-Maarten, vindt in het Groninger Westerkwartier op Landgoed Nienoord de Nimrod plaats. De Nimrod is de afsluitende proef bij de opleiding van jachthonden. In heel Nederland worden jachthonden getraind en getoetst voor de weidelijkheid van de jacht.
Achttien geselecteerde jachthondencombinaties laten hun talenten zien in negen praktijkgerichte apporten. De moeilijkheidsgraad hiervan kunnen die van MAP’s en provinciale proeven te boven gaan. Inzicht, slimheid en doorzettingsvermogen van zowel de hond als de voorjager worden op proef gesteld.
Het mogen meedoen aan de Nimrod is het hoogste dat een jachthond en voorjager in Nederland op proeven kan bereiken. Het is spannend voor de deelnemers en belangstellenden krijgen beeld van de mogelijkheden van een goed opgeleide jachthond.

Landgoed Nienoord ontstond in de veertiende eeuw. Jonker Wigbold van Ewsum bouwde zijn Nyen Oord dat door turf rijk werd en door oorlogen verzwakt. Nu is de Borg Nienoord het gezicht van het veelzijdig landgoed. Al meer dan 20 jaar worden er de Standaard (SJP) en Meervoudige (MAP) Jachthonden Proeven georganiseerd.
Deelnemers aan de Nimrod die hier ooit een diploma hebben gehaald mogen denken: bekend terrein, kat in het bakkie. Die krijgen ongelijk.

Nimrod, maandag 11 november 2019, provincie Groningen
Locatie: Landgoed Nienoord, Leek, gemeente Westerkwartier
08.00 uur opening
9.00. – 16.00 uur proeven
17.00 uur prijsuitreiking
Overnachtingen: Hotel van der Valk, Hoogkerk.
Route: lijnbus 3 (Qbuzz) vertrekt elke 10 minuten vanaf hoofdstation Groningen, via deelnemershotel naar Nienoord.