Het is hem, net als in 2017, weer gelukt! De sympathieke man uit Nieuw-Roden, Tjeert Ensink, speelde het in het Gelderse Lunteren wederom klaar om met z’n 9-jarige shetland pony Dorien E. van Wittenburg het Nederlands kampioenschap binnen te halen.

Al om 6.00 uur in de morgen werd vertrokken. Het was echter een dag om niet gauw te vergeten! De hele voorbereiding, het wassen met groene zeep en het spuiten op de manen met haarlak, vergt met elkaar al zo’n twee en een half uur.

Na de voorronden met een eerste plaats te hebben afgewerkt, was tegen de klok van 17.00 uur de finale aangebroken. De verschillende keurmeesters beloonden Dorien E. van Wittenburg met de hoogste score en het Nederlands kampioenschap was voor de trotse eigenaar een feit!

Daarmee was de koek nog niet op, want de dochter van Dorien, de 5-jarige Highlight, behaalde deze dag nog eens de 3e plaats. Moe, maar zeer voldaan, werd tegen 21.30 uur de thuishaven weer bereikt, met een paar fraaie bekers en bijbehorende linten. Kortom: Tjeert Ensink en Lunteren is een ideale combinatie!

Tekst en foto's Roel Lubbers©