Enige tijd geleden vroeg ik aandacht voor de 30-kilometer zone in ons dorp. Er werd op gereageerd door een mede verontruste Rodenaar.

Lees ook _De dertig-kilometer-zones in Roden - 20 juli 2019

Je zou denken dat de politiek in Noordenveld eindelijk een beetje wakker zou worden.
Niets van dat alles. Tonnen aan Euro’s zijn er in de vijver geknikkerd door onze bestuurders. Zij hadden iets uitgevonden: een zone op verschillende trajecten en straten in Roden.

Niet alleen wordt in Noordenveld met subsidies gesmeten, maar ook op andere zaken, zoals dus de 30-kilometer zone, staat geen maat.
Oh, en is er uiteindelijk geld tekort? Geen nood, dan verhoogt Noordenveld toch eventjes de belastingen.

In een bedrijf zouden werknemers die dergelijke fratsen zouden uithalen op staande voet ontslag krijgen. Doch, bij de Overheid werkt dat niet zo.
Maar, eigenlijk gaat dit stukje over de dertig kilometers, waar niemand, maar dan ook niemand zich aan houdt. Het jakkert maar raak. Richting aangeven is ook een levensgroot probleem in Roden. En nu we toch bezig zijn: het verkeersexamen voor kinderen kan ook in de prullenbak. Ja, op de examen dag, dan zijn de jongelui bij de les. De volgende dag steekt niemand zijn of haar hand meer uit. Gelukkig worden zij wel bij de les gehouden door hun ouders. Die steken namelijk wel altijd hun hand uit……..
Waar is trouwens onze wethouder verkeer? Is dat niet de man die in Roderwolde wel van wanten wist toen de weg Peize-Groningen was afgesloten?
Ach ja, natuurlijk was hij toen bij de les. De burgemeester woont immers in Roderwolde. Dan wil je je wel even inspannen…

Laat de wethouder verkeer dus de politieagenten, die je nimmer ziet in ons dorp, maar eens achter de broek zitten.

Een bijkomend voordeel is dat de bekeuringen voor te hard rijden in 1 week de belastingverhoging in Noordenveld van de baan helpen.

Gea Bonnema.