Wat is er leuker om elke ochtend je schooltijd te beginnen met spelend leren in een bosrijke omgeving met hoofd, hart en handen? Er is 1 november een opendag voor elke nieuwsgierige die een kijkje wil nemen in onze klassen, ons onderwijs wil zien en het team wil ontmoeten.

Brede basisschool de Verwondering is in 2017 in Alteveer (Drenthe) gestart en inmiddels uit gegroeid tot een vorm van kleinschalig onderwijs met een door de inspectie goedgekeurd onderwijsplan, met een professioneel en betrokken team leerkrachten en met een groeiend aantal leerlingen.

Speerpunten van onze visie zijn het activeren van creatieve affectieve talenten naast cognitieve prestaties, bewegend leren, sociale vaardigheden oefenen in kleine groepen en in een veilige omgeving met de natuur als bron van inspiratie. Onze leerlingen mogen zich in hun eigen tempo en op hun eigen manier ontwikkelen tot jongeren die zelfbewust, inventief en creatief het vervolgonderwijs kunnen instromen.

Als staatsvrije school is de Verwondering aangewezen op private financiering in de vorm van o.a. donaties en sponsorgelden, geworven door een enthousiast ter zake kundig vrijwilligersteam. De Verwondering is qua organisatie inmiddels vastgelegd als vereniging, waarvan de oprichtingsakte tegen gereduceerd tarief is opgesteld door Holland & Van der Woude notarissen.

Belangstelling voor BBS de Verwondering? ; volg ons dan op facebook (http://www.facebook.com/BBSdeVerwondering) , bezoek onze website (https://www.bbsdeverwondering.nl ) of nog beter kom langs op onze open dag op 1 november aanstaande tussen 10,00 en 14.00 aan de Melkweg 13 in Alteveer (gem. Noorderveld) Verwondering is het begin van wijsheid.