INGEZONDEN - De Boer, ik weet het niet hoor maar we kunnen toch niet anders dan diep respect hebben voor de boer. Wat ze nu aan het doen zijn, ik denk dat menigeen daar jaloers op is. De boeren gaan wel de barricaden op, zij komen (eindelijk) wel op voor hun zelf. Zij gaan wel verhaal halen bij een bedrijf die zegt: stikstof ligt voor het grootste gedeelte aan de boeren.

Ik denk niet dat er veel mensen, 24 uur per dag klaar willen staan voor hun bedrijf en niet 3 keer per jaar op vakantie kunnen gaan, vanwege dat bedrijf. Een bedrijf dat altijd voor gaat omdat het nou eenmaal om levende handel gaat en van het weer afhankelijk is. Want ook dat potje groente dat uit de supermarkt, komt bij de boer vandaan, er schijnen mensen te zijn die dat niet snappen.

Wat er gisteren in Grunn gebeurde, is het niet deels de media die een beeld schetste!?
Als de trekker bestuurder de deur had willen rammen dan had die deur er vast anders uit gezien, dit was een tikje. Dat van dat hek, dat was idd niet heel handig maar ze stonden daar al een halve dag en waar waren de hoge heren!? iets met frustratie.
En die politie agent, deelde die niet de 1ste tik uit en werd die niet in bedwang gehouden door zijn collega's, heeft iemand die beelden op tv gezien, daar horen we niks meer over, wel dat ze boeren hebben opgepakt!

En wat te denken van al die mensen die nu de boerderijen draaiende houden, dat is ook niet niks, ik lees over een praktijk die gratis hulp aan bied als er iets is en de boer is van huis. Ik lees dat ze her en der van onderweg van alles krijgen aangeboden,
had Grunn dat gister beter ook niet kunnen doen, kopje koffie met een gevulde koek en een goed gesprek!

De boer zit hier ook niet op te wachten, hun dagen zijn al lang genoeg zonder deze toestanden er bij maar zij doen het wel! En dat het verkeershinder oplevert, is vervelend. Wat de overheid doet, het leger in zetten om de weg te blokkeren, das pas sneu.

Ik kan genieten van de beelden, trekkers over de snelweg, netjes rij in rij met veel steun van burgers. Ze staan ook netjes geparkeerd, kan een automobilist nog wel eens een voorbeeld aan nemen en kom je nu te laat op je werk of school, een beter excuus heb je niet.

De boer is niet dom, kijk naar het bedrijf wat zij moeten runnen met al die regels van de overheid.

Diep respect voor de boer!

Foto BW©️