Roden - Vanmorgen weer op stap voor DitisRoden. Op de fiets richting Lifelines.

Grappig, voor mij even zoeken. Ik zat natuurlijk in het verkeerde gebouw..wel het zelfde pand maar een deur te vroeg. Gelukkig was ik was precies op tijd.

Afgelopen zomer is het hoofdkantoor van Lifelines zich gaan huisvesten in Roden in het voormalige pand van de Health Hub. Tijd voor een bedrijfsbezoek dus. Erg interessant wat ze hier allemaal doen. Maar wat doen ze eigenlijk allemaal??

Ze dragen bij aan het doel om mensen in de toekomst gezonder oud te laten worden. Er doet een grote groep deelnemers mee die lichaamsmaterialen zoals urine, bloed en haar beschikbaar stellen aan onderzoekers. Deelnemers komen ongeveer eens in de 5 jaar op een locatie voor het afstaan van lichaamsmateriaal en er worden ook een aantal metingen verricht; zoals bloeddruk, hartfilmpje, longtest ed. Tevens moet je ook vragenlijsten invullen. Er gebeurt hier dus heel veel!! In Roden worden de gegevens onderzocht, hier komen dus niet de mensen om hun gegevens af te staan, dat gebeurt op locatie.

We hebben een rondleiding door o.a. het lab gehad en uitleg gehad over wat er hier allemaal gebeurt. Wat ik zelf wel een leuk weetje vind die ik vandaag ook heb gehoord is dat rode wijn en karnemelk erg goed is voor je darmflora.
Foto's©/tekst José Reijinga