Roden - Op vrijdag 4 oktober, tijdens het jaarlijkse schoolfeest, is het nieuwe logo van cbs De Hoeksteen onthuld. Het schoolfeest had als thema ‘geschiedenis’ en de leerlingen en de meesters en juffen van de school kwamen dan ook verkleed op school.
De ontdekkingsreiziger Columbus was uitgenodigd om het nieuwe schoollogo te onthullen, deze zat verstop in “het ei van Columbus”!

Met trots presenteerde de school het nieuwe logo. Een logo dat vertelt wat cbs De Hoeksteen is: een open christelijke school die de wereld voor kinderen opent. De school prikkelt hun nieuwsgierigheid naar die wereld en nodigt hen uit om daarin op onderzoek te gaan. Vaststaande ideeën en oordelen los te laten en een open houding te hebben naar mensen die anders zijn dan zij. De school daagt de kinderen uit om buiten de lijntjes te denken en eigen antwoorden te vinden op de vragen die zij, de ander en het leven hen stellen. Zij geloven dat het unieke van ieder kind hierdoor zichtbaar wordt.
Verbinding, vertrouwen, creativiteit en ruimte zijn de waarden waarop De Hoeksteen het onderwijs wil bouwen. ‘Samen’ en ‘vieren’ zijn een belangrijke woorden in het verhaal van deze school. Een verhaal dat ieder kind laat ervaren dat het niet alleen is en dat het kracht kan halen uit verbinding en vertrouwen.

Na de onthulling van het logo konden alle kinderen, ouders en andere belangstellenden genieten van het schoolfeest. De ouderraad verzorgde alle activiteiten en de catering, alles was zoals elk jaar weer prima geregeld.
Het team, de ouderraad en leerlingen van De Hoeksteen kunnen terugzien op een prachtig schoolfeest en het nieuwe logo zal een mooie plek krijgen op de gevel van de school.