GOMOS heeft zondagmiddag de eerste overwinning geboekt in de 1e klasse F. De ploeg van trainer Martin Drent moest op bezoek bij VKW en zegevierde met 1-2.

In Westerbork kwam GOMOS al in de achtste minuut op een 0-1 voorsprong. Uit een goede voorzet van Jannes Siegers tikte Ivo Drenth van dichtbij binnen. De gasten uit Norg begonnen dus goed aan de wedstrijd, maar toch kwam VKW weer langszij. De bal ging op de stip na een tackle van aanvoerder Guido Koolen. Spits Anjo Willems wist hier wel raad mee en schoot de 1-1 binnen. GOMOS was voor rust nog één keer gevaarlijk, maar een schot van Robert Elsinga kwam op de rug van Guido Koolen. Beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamer op.

In de tweede helft werd GOMOS beter, maar toch kreeg de thuisploeg de grootste kans op een doelpunt. Na een solo van Anjo Willems werd de bal voor open doel over geschoten. De Norgers kwamen goed weg. Zes minuten later kwam GOMOS voor de tweede keer op voorsprong. Robert Elsinga kreeg de bal mee en schoot de 1-2 binnen. In het laatste kwartier kon GOMOS de wedstrijd definitief op slot gooien, maar invaller Daan Krause kreeg de bal niet in het doel. In de tegenaanval was de thuisploeg nog één keer gevaarlijk, maar doelman Melvin Koning was attent. Diep in blessuretijd kwam Ivo Drenth ook nog één op één met de keeper, maar ook hij faalde in de afronding. Even later floot de scheidsrechter af en stapte GOMOS voor het eerst dit seizoen met drie punten van het veld. Een knappe overwinning op VKW, dat dit seizoen nog zonder puntverlies was en vorig seizoen op een haar na promoveerde naar de Hoofdklasse.

Volgende week zondag 20 oktober speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen GAVC uit Grou. De wedstrijd aan de Schapendrift begint om 14.00 uur. Na afloop is er feest in de kantine met zanger Gert Tuinstra!