Roden moest deze zondagmiddag in Groningen, op sportpark Corpus den Hoorn, aantreden tegen de GVV Royal Combinatie, kortweg GRC genaamd. Het door blessures en een schorsing geteisterde Roden kon zich ondanks die handicap, in de eerste helft, aardig meten met de tegenstander.

Ruststand was 2-1 voor GRC. Yannick van Duyn en Niek Snippe scoorden voor de Groningers en dat deed Robin van der Tuin voor de Roners. Na rust kreeg GRC meer de overhand en zeker in het eerste deel van de tweede helft kwam Roden nauwelijks meer van eigen helft. Gevolg was dat het na 70 minuten 4-1 voor GRC stond, na scores van Robin Linschoten en Jasper Kingma. In laatste deel van de wedstrijd maakte Bert Roede nog de 4-2. Het slotakkoord was voor GRC. Jordi Sanders maakte de 5-2 voor de Stadjers.

Vermeldenswaardig is nog de verdienstelijke invalbeurten bij Roden van de 17-jarige debutanten Robin Pruim, Jasper Kobes en Quinten van der Tuin. Volgende week zondag 20 oktober is de voetbal vereniging Vlugheid Kracht Westerbork (VKW) te gast aan de Norgerweg, aanvang 14.00 uur.