Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Roden aan tegen koploper Hoogkerk. Werd vorige week nipt verloren in en van medekoploper Oerterp, de oranje tijgers zagen nu, wanneer er met dezelfde energie en inzet gestreden zou worden, kansen in de thuiswedstrijd tegen Hoogkerk.

Onder herfstachtige omstandigheden gingen de eerste minuten aan de Borglaan gelijk op en beide partijen scoorden om en om. Na de 0-1 scoorde Romée de Rink de gelijkmaker en na de 1-2 trok aanvoerder Anna de Boer de stand weer gelijk vanuit een vrije worp.
Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Na de 2-4 zaten we nog volop in de wedstrijd , maar misten we de pit in de duels”. Er brak een periode van 8 minuten aan waarin geen van beide partijen tot scoren kwam. Vervolgens gooide Hoogkerk meer strijd in de duels en zo trokken de gasten het initiatief naar zich toe. In een fase waarin de Roners steeds een stapje te laat waren, liep Hoogkerk uit naar 2-8. De laatste minuten van de eerste helft wist Noordenveld zich deels te herstellen. Ruststand: 4-9.

“De boodschap in de rust was duidelijk. Er moest veel meer energie in de wedstrijd gestoken worden en de duels moesten harder worden aangegaan”. En ondanks de 4-10 vlak na rust liet het vlaggenschip van Noordenveld veel meer pit zien in de 2e helft. “Lange aanvallen en goede keuzes zorgden ervoor dat we terugkwamen in de wedstrijd”. Door afstandstreffers van Sven Stobbe en Jasper Lütter en een benutte stip door Jesse van der Scheer kwam Noordenveld terug tot 7-11. Hoogkerk merkte dat er een kentering in de wedstrijd kwam en zette een tandje bij. Met nog 13 minuten te spelen kwam de Mastformatie terug tot 3 punten , 9-12. Nog een doelpunt van de thuisploeg zou de echte aansluiting betekenen, maar Hoogkerk wist het verschil weer op 4 te brengen. Het spel van beide teams was nu gelijkwaardig, maar Hoogkerk had voldoende marge. Er werd om en om gescoord en uiteindelijk moest Noordenveld met 13-17 de winst aan Hoogkerk laten.

“Noordenveld verloor de wedstrijd in de 1e helft. Met deze les reizen we volgende week af naar Harich om daar wél 2 punten te pakken”. De wedstrijd in Harich begint 19 oktober om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Jesse van der Scheer (5), Sven Stobbe (2), Jasper Lütter (2), Romée de Rink (1), Anna de Boer (1), Domenica Kloosterman (1) en Robin van Bolhuis (1).