Na negentig minuten stond er in Appingedam een 2-0 einduitslag op het scorebord. Had er meer in gezeten voor de oranjehemden? Qua veldspel en werklust absoluut, maar ze creëerden te weinig kansen om het de tegenstander echt moeilijk te maken.
Al na vijf minuten stonden de gasten op een 1-0 voorsprong. Een goede aanval door het centrum en nog wat onwennigheid achterin bij ONR, maakte dat de "Dammers" snel scoorden. Vervolgens kreeg ONR steeds meer grip op de goed voetballende tegenstander. Hierdoor werden ze niet meer gevaarlijk de eerste helft. Maar ook de "Roners" konden niet echt een vuist maken. Ze stopten wel ontzettend veel energie in de wedstrijd en dat was ze te prijzen.

De tweede helft was eigenlijk het zelfde. Over en weer geen enkel gevaar voor beide goals.
In de 53e minuut moest Pim Bolt geblesseerd aan de knie het veld verlaten. Hij werd goed vervangen door Jeroen Westra. Ruim 20 minuten voor tijd bracht ONR, met Tim van der Meulen er nog  aanvaller bij, echter de kansen bleven weg. Toen er 10 minuten voor tijd met een alles of niets poging met een 1-3-3-4 opstelling gespeeld werd, hoopte men dat er nog wat geforceerd werd. Echter drie minuten voor tijd maakte DVC Appingedam uit een counter de beslissende 2-0 en was de eerste nederlaag dit seizoen voor ONR een feit.
Nogmaals, de spelers vochten voor wat ze waard waren. Deden er echt alles aan om een goed resultaat te behalen, echter het wilde deze dag niet lukken.

Volgende week weer een keer spelen in Roden.