Vastgezet Bericht.

BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Op het mooie eiland Texel trad de equipe van kapitein Harm Gritter aan tegen de nummer 2 van afgelopen seizoen.
Dat ONR goed zou varen bij een overwinning stond buiten kijf, het wacht immers nog op de eerste punten van het seizoen.
De wedstrijd ontvlamde gelijk en kansen werden aan beide kanten gecreëerd. Het duurde 3 minuten voordat de eerste goal viel. Het was de thuisploeg die de openingstreffer wist te noteren. ONR rechtte haar rug en wist in dezelfde minuut nog de gelijkmaker tegen het net te schieten. Bertrik Nienhuis wist op aangeven van Hendrik Rozema de bal listig binnen te schieten. ONR nam meer en meer het heft in handen en werd de betere ploeg. Geert Hidding was steevast aanspeelbaar, maar stond nog teveel op een eiland. De grootste kans van de eerste helft kwam wel op naam van de lange spits. Helaas voor ONR strandde zijn actie slechts in schoonheid.
25 seconden voor rust kreeg ONR de deksel op de neus. Uit een counter werd de 2-1 binnen geschoten.

In de rust sprak Harm Gritter het vertrouwen in zijn manschappen uit. Wel werd gesteld dat het over een andere boeg gegooid moest worden in de tweede helft.

Helaas voor ONR pakte dit niet goed uit. Al na 5 minuten spelen in de tweede helft stond plotsklaps de 5-1 op het scorebord. Niet scherp genoeg verdedigen was de aanleiding van drie snelle tegentreffers. ONR probeerde het tij te keren, maar had totaal niet het geluk aan haar zijde vandaag.
Genoeg kansen werden gecreëerd maar telkens zat er een voet van een speler van Texel tussen.
Het spreekwoordelijke water naar de zee dragen was goed van toepassing deze wedstrijd.
ONR deed echter wel wat terug. Een vrije trap werd door Rozema in de muur geschoten. De rebound viel te prooi aan dezelfde Rozema en hij wist de Bal tegen de touwen te schieten.
Hierop besloot ONR met een meevoetballende keeper te spelen om te proberen de tegenstander zand in de ogen te strooien. Helaas werden er niet bijster veel grote kansen gecreëerd. Texel kreeg daarentegen zeeën van ruimte en maakte dankbaar gebruik van de lege goal en bepaalde de eindstand op 6-2.

Een spectaculaire wedstrijd was het niet. Gelukkig maakte verschillende randzaken de dag memorabel. Anne, Jetty, Johan, Annelies, Ankie en Hylke steunden zelfs op Texel hun ploeg. Als beloning mochten zij een bruiloft meevieren in hun hotel.

De rit naar huis zal niet snel vergeten worden door de oranjehemden. In de watertaxi stond menig zaaltalent doodsangsten uit. Waar de blikjes bier al voor aankomst leeg op tafel stonden en met een kapitein die vaker met zijn voeten stuurde dan met zijn handen, waren de mannen er niet heel gerust op heelhuids aan te komen. Deze tocht werd gelukkig volbracht.

Alsof dat nog niet genoeg was werden Frank, Fokko en Geert hoofdgetuigen bij een schietincident in Den Helder. Vlak voor hun neus werden drie man neergeschoten. Gelukkig bleven ze ongedeerd. We hopen dat het met de slachtoffers goed gaat.

Volgende week zijn de mannen van Harm Gritter en Sjoerd Hoek vrij. De 25e staat de thuiswedstrijd tegen zvv Urk op het programma.