Roden & Peize vertegenwoordigen de Bridgestone World Solar Challenge in Australie!


 


Vanaf zondag 13 oktober tot en met 20 oktober wordt in Australië weer de twee jaarlijkse race gehouden met op zonne-energie aangedreven auto’s. Het traject is 3.025km lang en loopt van vanaf Darwin tot Adelaide. De race die al sinds 1987 wordt gehouden wordt dit jaar aangevuld met het team Top Dutch Solar uit Groningen.


 


27 studenten van de Hanze Hogeschool, Univertsiteit en MBO, waaronder het Noorderpoort, strijden tegen geduchte tegenstanders uit de hele wereld maar natuurlijk in het bijzonder tegen de teams uit Delft, Enschede en Eindhoven.


 


De afgelopen twee jaar hebben zij hard gewerkt aan hun zonneauto de “Green Lightning”.
De zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-
Nederland.


 


Het meereizende mediateam bestaat uit studenten van het Noorderpoort waaronder Tim de Vries uit Peize. Tim is als cameraman verantwoordelijk voor de documentaire die vanaf de bouw tot en met de finish, het hele avontuur zal vastleggen. 


 


Na een voorbereidingsperiode in Australië vanaf eind augustus, staat Top Dutch zondag aan de startlijn.
Aangezien ze tijdens de kwalificaties vandaag de snelste tijd hebben neergezet van alle deelnemende teams, starten ze op de eerste positie! Coureur Kevin Luinge uit Roden zette een record snelheid neer vanmorgen in de kwalificaties en Tim de Vries uit Peize is als cameraman mee  in het media team dat het solar team volgt.


 


Volg het spektakel op:
https://www.worldsolarchallenge.org/dashboard/timing
of
https://www.facebook.com/topdutchsolarracing/