Roden – Op een druilerige vrijdagavond werd in de verrassend warme sporthal De Hullen de derby gespeeld tussen KTP Nieuw Roden en Drs. Vijfje. De wedstrijd mag met recht een derby worden genoemd, het Groninger studententeam Drs. Vijfje hoeft maar even in de auto te stappen om in Roden te komen. Beide teams zijn teams in opbouw nadat beide teams wat sterke spelers hebben moeten inleveren. Coach Sees Bergman van KTP Nieuw Roden zei voorafgaand aan de wedstrijd daarom een spannend en gelijkwaardig duel te verwachten.

Competitie
Nadat er drie wedstrijden zijn gespeeld in de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen staan KTP Nieuw Roden en Drs. Vijfje niet zoals het vorig seizoen op de bovenste posities. Beide hebben na drie gespeelde wedstrijden slechts drie punten binnen kunnen halen. Het moet gezegd worden dat Drs. Vijfje, onder leiding van coach Teuny Bosma, altijd in de afgelopen jaren wel een goed spelende ploeg had. Doelpunten maken was vaak een probleem, maar in het afgelopen successeizoen was daar geen sprake van. Drs. Vijfje deed nadrukkelijk mee voor alle prijzen. KTP Nieuw Roden heeft een aantal talenten van het tweede team toegevoegd. Ondanks de fikse aderlating is de ambitie toch nog een plaats bij de eerste vier voor de play-off.

Drs. Vijfje neemt het initiatief
Al in de eerste minuut was de eerste goede kans voor Drs. Vijfje, van dichtbij schoot een aanvalster recht op de knieën van keepster Anique Hoogeveen. Een minuut later een afstandsschot van Larissa Nijland waar keepster Willisa Scholtens de nodige moeite mee had. Wie dacht dat dit een goede wedstrijd zou worden kwam zeker in de eerste helft bedrogen uit. Drs. Vijfje dicteerde het spel en had dan ook meer kansen dan KTP, maar aan de afronding mankeerde vanavond het een en ander bij de dames uit Groningen. KTP speelde in een te laag tempo om onder de constante druk van Drs. Vijfje uit te komen.

Het venijn zit in de staart
In de eerste 10 minuten van de tweede helft gaat het veel anders dan in de eerste helft. Voetballend blijft Drs. Vijfje de bovenliggende partij, maar het kan het aanvalsspel maar niet bekronen met een doelpunt. Tot in de 12de minuut Laura Groen er zomaar doorloopt en de bal koelbloedig langs Anique schiet voor de 0 – 1. Nog geen 30 seconden na het doelpunt al direct weer een levensgrote kans voor Drs. Vijfje. Anique weet ook dit gevaarlijke schot onschadelijk te maken en houdt daarmee KTP in de wedstrijd. De wedstrijd lijkt beslist, maar niets anders is waar. In de laatste vijf minuten gaat KTP met een vliegende keepster spelen. De wedstrijd kantelt volledig, Drs. Vijfje is volledig de kluts kwijt en weet niet meer waar het moet zoeken. Drie minuten voor tijd vliegt de bal omhoog in een scrimmage voor het doel, Martine Kooiker springt vlak voor het doel hoog en kopt de bal bekeken in het doel. Verbijstert kijken de speelsters van Drs. Vijfje elkaar aan, wat is er zonet gebeurd? Als KTP weer zonder vliegende keepster gaat spelen heeft Drs. Vijfje alweer de regie van de wedstrijd in handen. Althans zo lijkt het, na een overtreding van Drs. Vijfje krijgt KTP dertig seconden voor tijd een strafschop. Deze wordt door Mariël Miedema onbedaarlijk hard langs de keepster van Drs. Vijfje geschoten voor de 2 – 1. Ineens lijkt KTP deze wedstrijd zomaar te kunnen winnen. Twintig seconden voor tijd een vrije trap voor Drs. Vijfje, de bal raakt onbedoeld de hand van Mariël. Dat de handsbal van dichtbij wordt aan geschoten en dat KTP er geen voordeel van heeft maakt niets uit. De "penalty" wordt gegeven. Tien seconden voor het einde benut Drs. Vijfje de penalty voor de 2 – 2.
Terechte uitslag?

Drs. Vijfje leek vanavond de beste papieren te hebben voor een overwinning, maar als je 30 seconden voor het einde met 2 – 1 mag je blij zijn met een gelijkspel. KTP Nieuw Roden heeft met de meespelende keepster een gevaarlijk wapen en was dichtbij de overwinning. Als je dan toch nog gelijk speelt is dat ene kant teleurstellend, kijkend naar de verhoudingen over gehele wedstrijd mag het toch blij zijn met een gelijkspel.