Peizerwold – Kunstenaar Fokko Rijkens uit Roderwolde heeft het er maar druk mee. In opdracht van Provincie Drenthe beschildert hij de nieuw aangelegde fietstunnel nabij ‘Het Tolhuisje’ in Peizerwold.

Deze tunnel maakt het oversteken een heel stuk veiliger, maar nu wordt het ook een ware eyecatcher.

Tot eind oktober heeft Fokko de tijd om de saaie grijze muren te veranderen in een waar kunstwerk, vol grappige details.

“Mijn inspiratiebron is de Onlanden. Maar ook Roderwolde vind je er in terug, waaronder ook het rode hert als eerste gekkigheid. Op het bankje zitten mijn vrouw en mijn zoon. Als je langs het geschilderde bruggetje fietst, zul je zien dat hij in perspectief veranderd. Zo blijft ook de schotse Hooglander je aan kijken, waar je ook staat.”

Hoeveel m2 is deze tunnel wel niet?
“De tunnel is zo’n 600 m2. Dit heb ik niet in mijn eentje gedaan. De kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van basisschool ‘Het Palet’ hebben me enorm goed geholpen met onder andere de bloemetjes te schilderen. Maar ook vrijwilligers uit de buurt. Zij hebben de basis, de blauwe lucht en het groene gras, aangebracht. Ik breng nu de details aan. Ben er 7 dagen per week van 9 uur s’morgens tot 6 uur s’avonds mee bezig Het is nog niet klaar, maar dat komt zeker goed.”

Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. Over de officiële opening houden we u uiteraard op de hoogte.
Tekst Coby van Zanten©
Foto's© DitisRoden.nl