De hele week zijn er bezigheden georganiseerd in het kader van de “Week van de Toegankelijkheid”. En voor vanmiddag stond er op het programma dat mensen die slecht ter been zijn en mensen in rolstoelen of met rollators de kans kregen aangeboden om via een hoogwerker op ongeveer de zelfde hoogte als de Uitkijktoren in de Onlanden, over de omgeving rond te kijken. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordenveld in samenwerking met Natuurmonumenten.

En de opkomst was groot, uit Roden was zelfs de Scootmobielclub met verkeerregelaars, naar de uitkijktoren gekomen. Vanaf de Drentse dijk kon men omhoog met een hoogwerker die eenmaal helemaal uitgeschoven ook langzaam een rondje draaide zodat de omgeving goed bekeken kon worden. En iedereen die ik er naar vroeg vond het geweldig en ook zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel eerder in het jaar bij betere weersomstandigheden.

Om 14:00 werd er even een woordje gedaan door Boswachter Bart en de Wethouder Jeroen Westendorp van de Gemeente Noordenveld. Daarna ging men vlug weer verder met de rij wachtenden, want de opkomst was groot. Ook was er voor koffie en thee geregeld zodat eenmaal weer beneden er genoten kon worden van warm drinken.

Foto's en film Theo Kompier©