Een 55-jarige man uit Peize is in hoger beroep voor mishandeling met zwaar letsel tot gevolg veroordeeld tot een celstraf van een halfjaar. De helft hiervan is voorwaardelijk. Dit meldt RTV Drenthe


De rechtbank in Assen veroordeelde de man in augustus van vorig jaar tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een halfjaar.

De Peizenaar sloeg op 15 januari 2017 een toen 66-jarige plaatsgenoot blijvend gehandicapt. Dit gebeurde na een feest op een voetbaltoernooi. Het slachtoffer was al 35 jaar beheerder van de sporthal en de organisator van het feest. De mannen stonden met anderen buiten na te praten. Er werd gegrapt over de motorhandschoenen die de Peizenaar droeg tegen de kou. Uit het niets haalde die uit. De man fietste weg, terwijl het slachtoffer bewusteloos op de tegels lag.

Ook al had de Peizenaar dit allemaal niet gewild en aanzien komen; dergelijk gedrag wordt in deze samenleving niet getolereerd, oordeelde het Hof. De hogere rechter wil met een celstraf benadrukken dat de straf ook dient als vergelding. In dit geval mag niet worden afgedaan met een werkstraf.