Een bekerduel pur sang!

Na een verkeerde generale repetitie was het afgelopen vrijdag dan eindelijk zo ver. De lichten schenen in volle glorie, het publiek was wederom in grote getalen aanwezig en de regen maakte plaats voor een heldere sterrenhemel. Het was tijd voor Roden vs. Emmen; de Drentsche clash. Dit maal werd het duel niet aan de beerpongtafel uitgevochten. Nee, vandaag was het uitverkochte Han Kluppel-stadion in de Kop van Drenthe het strijdtoneel waarop de Roden Goden de Groen-Gelen uit Emmen mochten uitdagen. Een bekerduel pur sang als resultaat. Doelpunten over en weer, kaarten in alle kleuren van de regenboog en als kers op de taart moest de beslissing vallen in de schoot-out serie.

Rond de klok van 9 mocht Emmen de derby afslaan. De wedstrijd begon vol vuur. Sven raakte verzeild in een opmerkelijk duel waarin alle schijn was van een onreglementair tikje van Emmense zijde. Roden bleef rustig, hockeyde solide, maakte voornamelijk het spel en wist met Leroy - een uitgespeelde 1 op 1 situatie - en Sven - een snoeiharde strafbal -, de stand op 2-0 te zetten.

Emmen werd gevaarlijker en voelde stiekem dat er wat te halen viel. Het slot was dan ook voor Emmen. Ze creëerden steeds meer corners en door hun alles of niets-tactiek kregen ze het voor elkaar om, mede door een knullige eigen goal van de Rodense Spielführer Frodo, de achterstand weg te poetsen. Het publiek was even stil en iedereen voelde langzamerhand aan dat de beslissing buiten de reguliere 70 minuten zou gaan vallen.

De schoot-outs moesten aldus de doorslag geven in deze knotsgekke bekerpot. Het publiek verplaatste zich naar de andere kant van het veld en Roden mocht aanzetten voor de eerste poging. Jort legde de Emmense doelpost in de luren door de keeper zeer technisch te passeren en vervolgens af te ronden. Ook Thiesje kreeg, weliswaar met enig geluk, de bal voorbij de Emmense goalie. Emmen koos ervoor om van afstand te vuren en een backhand van Ramon werd feilloos tegen het net gewerkt. De scheidsrechters dachten dat de beslissing met nog 3 resterende shoot-outs was gevallen en floten af. De vreugde van Roden was echter van korte duur, want er was een administratieve fout gemaakt. De shoots-outs werden zodoende hervat. Alle druk rustte nu op de schouders van de altijd zo koelbloedige Dirk. Hij zag zijn poging helaas gekeerd worden en de spanning was compleet terug. De stand was inmiddels 3-1 met nog 2 pogingen van Emmen en 1 van Roden resterend. Emmenaar Jesper legde aan om weer mee te gaan doen in de shoot-out reeks, maar door een prachtige en merkwaardige redding van Mattie, trok Roden toch aan het langste eind. Een wedstrijd met bloed, zweed en tranen werd zo in stijl afgesloten en de Rodenaren mogen dus nog even verder dromen over de Silver Cup. Respect overigens voor de manier waarop Emmen hun verlies oppakte!

Wederom willen we het publiek bedanken voor een prachtig uitgevoerde spandoekenactie en de geweldige support. Volgende week vrijdagavond staat er opnieuw een bekerduel op het programma. Hardenberg zal op bezoek komen en revanche willen pakken op de 4-2 nederlaag van de eerste competitiepot. We zouden graag weer samen met al jullie steun een typische bekerwedstrijd willen neerzetten!

Tot vrijdag!

Roden Heren 1