NOORDENVELD - Op zaterdag 12 oktober van 14:00 – 16:00 uur al fietsend door het prachtige landschap proeven en beleven! Hoe wordt kaas nu eigenlijk gemaakt en waar komt ons vlees vandaan? De start is o.a. bij de Blakervelderhoeve, waar een ‘Foodzoekers-traject’ is en de melktap op feestelijke wijze wordt geïntroduceerd. Ook kan daar kennisgemaakt worden met de Herenboeren Assen die samen een coöperatief gemengd bedrijf willen opzetten om duurzaam voedsel te produceren voor 200 gezinnen. Of ga bij Herberg van Es langs, die deze dag een heerlijke streeksnack heeft. Bij NovaStrada kun je bijvoorbeeld tijdens de fietstocht kennismaken met Diana Gjaltema, die zowel volwassen als kinderyoga geeft. De tuin, waar in de zomer regelmatig buiten lessen worden gegeven, is open voor bezoek. De kinderen kunnen er proeven, ervaren en knutselen. Zo brengen we in beeld hoe de voedselketen in elkaar steekt en laten we iedereen kennis maken met al het lekkers wat uit eigen regio komt.

Locaties / start- en stopplaatsen:
o Blakervelderhoeve, Schoolbrink 8, Langelo
o De Keuterij, Zevenhuisterweg 13, Nieuw-Roden
o Olie- en Korenmolen Woldzigt, Hoofdstraat 58, Roderwolde
o Campina Boerderij Wieland, Roden
o Melkveehouderij Hilhorst, Haulerwijksterweg 42, Een West
o Varkensboer Tom Geijsel, Schansweg 16, Een West
o Peter Oosterhof, bioboer, Roderwolderweg 27, Foxwolde
o Herberg van Es, Hoofdweg 1, Roderesch
o NovaStrada, Roden. Aan de Vaart 12