Nieuw-Roden - Vandaag mocht ik na mijn werk voor dit is Roden naar de Poolster. Vrijdag werd daar namelijk door de kinderen van De Poolster op meerdere plaatsen rondom de school weer speciaal bloemenzaad voor bijen en insecten gezaaid.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, in het voorjaar kwam er ook al een heel aantal kinderen in actie om het schoolplein vriendelijker te maken voor bijen en insecten. Dit is niet zomaar, want 80 procent van de groenten en fruit in de supermarkt wordt bestoven door bijen, we hebben de bijen dus hard nodig!
Maar er werd niet alleen gezaaid, de school kreeg namelijk ook nog een heus bijenhotel aangeboden. Het bijenhotel is gemaakt door Zorglandgoed Laagduurswoude in Makkinga. Anita van der Noord, gemeenteraadslid namens Groen Links en initiatiefneemster van Heel Noordenveld zoemt, heeft het bijenhotel overhandigd aan de leerlingenraad van De Poolster.

Wat heel erg leuk was, was dat de hoogste groepen eerst een verhaal met elkaar gingen vertellen en na dit verhaal werd er een film getoond die op het schoolplein was opgenomen maar wat de kinderen totaal niet door hebben gehad. Er was verwarring alom. Erg leuk om te zijn, de verbazing, ze hebben het niet door gehad dat er een film is opgenomen terwijl ze zelf aan het spelen waren op het schoolplein. Na de film gingen de ouderen kinderen zaaien en gelukkig was het op dat moment droog....want vandaag is het alweer niet echt een droge dag.
Tekst/foto's© José Reijinga