Roden moest deze zondag in de tweede wedstrijd van de competitie "uit" naar Leeuwarden tegen de Friesche Voetbal Club (FVC) uit die plaats. FVC opgericht in 1919, tikt dit jaar de 100 aan, 10 jaar ouder dan tegenstander Roden. De wedstrijd stond onder leiding scheidsrechter
Arends. Arends gaf voor de wedstrijd aan dat hij last van de rug had, maar dankzij een behandeling door de fysio van FVC kon hij toch voor de aanvang fluiten.

Roden begon prima tegen de jonge ploeg van FVC, getraind door Roner Harold Wekema. In de 14e minuut scoorde Robin van der Tuin dan ook de 0-1 uit een pass van Bert Roede. Daarna gaf FVC wat meer gas, wat resulteerde in de 1-1, nadat een voorzet uit een vrije bal werd ingekopt. Roden liet zich echter niet van de wijs brengen en gingdoor met het betere spel in de wedstrijd. In de 30e minuut werd een
overtreding op Robin van der Tuin gemaakt in het strafschopgebied. Penalty voor Roden en omdat door die overtreding een scoringskans werd ontnomen, krijgt de speler van FVC rood. Een klusje voor Enrico Wardenier, die de trap van elfmeter onberispelijk inschiet en Roden op een 1-2 voorsprong brengt. En zoals je wel vaker ziet komt FVC met 10 man daarna wat beter in de wedstrijd zonder dat Roden overigens in de resterende tijd van de eerste helft echt in gevaar komt. Met een stand van 1-2 voor Roden fluit scheidsrechter Arends voor de rust en wat even later blijkt voor laatste keer deze middag.

De voor de wedstrijd aangegeven blessure speelt de scheidsrechter toch te veel parten om de tweede helft te laten spelen en een vervangende leidsman was op korte termijn niet beschikbaar. Wedstrijd wordt dus gestaakt bij een stand 1-2 voor Roden. De tweede helft wordt op een andere datum uitgespeeld.

Volgende week zondag 6 oktober speelt Roden thuis, aan de Norgerweg, tegen het Overijsselse Dalfsen, aanvang 14.00 uur

Andere eindstanden
GOMOS - SWZ Boso Sneek afgelast
GSAVV Forward - Peize 0-0
ZNC - TLC 1-5
ONR - Niekerk 0-0