Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van de korfbalvereniging uit Roden aan tegen De Granaet uit Dokkum. Het team van Matthijs Roelfsema speelde anderhalve week geleden ook tegen de Dokkumers in de beker. Toen ging Noordenveld in Dokkum hard onderuit : 18-10. Vandaag de kans voor de jonge Oranje Tijgers om revanche te nemen.

Na het verlies van het tweede team van Noordenveld tegen de Parabool, mocht de hoofdmacht aantreden op de Borglaan. Ondanks het wisselvallige weer waren er nog veel supporters op de wedstrijd afgekomen. Het publiek kon de handen niet vaak op elkaar krijgen in de beginfase van de wedstrijd. Aan beide kanten liep het moeizaam en werden de kansen nauwelijks benut. Zo was het na 20 minuten spelen pas 2-2. Maar een saaie middag werd het niet in Roden. Vanaf de 21e minuut zette Noordenveld een tandje bij en het liep via doelpunten van Evelien Tepper, Robin van Bolhuis, Domenica Kloosterman en Jasper Lütter uit naar een 6-3 voorsprong. Noordenveld had verdedigend de zaken op orde en creëerde zelf genoeg kansen. Deze kansen werden helaas niet altijd benut, waardoor het verschil met De Granaet miniem bleef. Sven Stobbe zorgde er met een afstandsschot voor dat de ruststand 7-5 was in het voordeel van de oranjehemden.

Aan het begin van de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Noordenveld. Binnen 10 minuten in de tweede helft had Noordenveld de voorsprong vergroot. Via doelpunten van Romée de Rink, Jesse van der Scheer, Anna de Boer en Domenica Kloosterman was de stand 11-5. Gezien het verloop van de wedstrijd tot dan toe en de overmacht waarmee Noordenveld speelde, leek het erop dat de wedstrijd gespeeld was. Maar Noordenveld werd slordig. Het wachten op de ‘juiste’ kans en de scherpte in de afronding ontbraken, waardoor De Granaet puntje voor puntje dichterbij kwam. Hoe dichterbij de ploeg uit Dokkum kwam, des te meer begonnen zij te geloven dat er nog wat te halen viel. Met nog 10 minuten te spelen was de stand zelfs 11-10 geworden. De regen viel in deze periode met bakken uit de hemel en de Friezen gingen beter om met deze weersomstandigheden. Jesse van der Scheer bracht Noordenveld weer op twee punten voorsprong door een ver afstandsschot. De spanning bleef voelbaar langs de kant en het was duidelijk te merken dat de ‘zekere’ twee punten aan het begin van de tweede helft, toch niet meer zo zeker waren. Na een score van De Granaet scoorde Robin van Bolhuis snel weer. De stand was 13-11 en zo leek het toch goed te komen. Een zeldzame (al bleek later anders) goal van De Granaet bracht het verschil terug naar één. De scheidsrechter legde het spel namelijk even stil. Als er geen overtreding wordt gemaakt, mag het spel gewoon doorgaan zoals het stilgelegd was. Er mag dus ook meteen gescoord worden. Na het fluitsignaal voor het hervatten van het spel gebeurde dit door De Granaet. Dit doelpunt was nog niet funest voor de Rodenaren. Een minuut voor tijd kwam De Granaet toch op gelijke hoogte en mocht Noordenveld nog eenmaal aanvallen. Na een aantal schoten was het uiteindelijk Robin van Bolhuis die met een schitterende one-hander scoorde en Noordenveld naar de overwinning leek te schieten. Er waren nog maar drie seconden te spelen. De Granaet nam de bal uit, maar na de eerste pass blies de scheidsrechter op zijn fluit. Een speler van De Granaet bleef commentaar hebben op de arbitrage en kreeg daarvoor een gele kaart. Geen overtreding, dus het spel mocht meteen doorgaan na het fluitsignaal. U voelt hem al aankomen en inderdaad, meteen na het fluitsignaal was Noordenveld niet scherp en schoot de Granaet in de allerlaatste seconde alsnog de gelijkmaker binnen. De Roners gingen teleurgesteld van het veld in de wetenschap dat er vandaag gewonnen had moeten worden.

Door dit gelijke spel blijft Noordenveld in de middenmoot staan. Volgende week speelt de Mastselectie in Oerterp tegen koploper Oerterp/VKC. Beide tweede teams bijten om 14:00 het spits af, waarna beide eerste teams om 15:30 hun opwachting maken.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (3), Romée de Rink (2), Sven Stobbe (2), Domenica Kloosterman(2), Jesse van der Scheer (2), Evelien Tepper (1), Jasper Lütter (1) en Anna de Boer (1).