NIETAP TERHEIJL - Traditioneel scoren de noeste werkers van de Rodermarktwagen van Nietap – Terheijl hoge ogen bij de parade. Bij monde van één der bouwers van het eerste uur, André Blaauw, doen ze ook deze editie weer een gooi naar de ereprijzen.

Het publiek zal zaterdag kunnen genieten van schitterende “bokkesprongen”, die in beeld worden gebracht. Diverse fraai uitgedoste figuranten spelen daarbij een onmisbare rol. Een heidens karwei getroosten zich de vele medewerkers met het aanbrengen van blaadjes, opgevouwen kranten, touw en aanverwante artikelen.

Niet zonder gevaar is het werken aan een Rodermarktwagen, want de vingers van verschillende personen raakten behoorlijk beschadigd, maar dat is absoluut beletsel om met een simpel verbandje rustig door te werken. Enthousiast werkt jong en wat ouder aan de Nietap – Terheijl Rodermarktwagen en verheugd is men daarbij ook, dit jaar weer wat nieuwe bouwers te mogen begroeten.

Zaterdagmiddag is het publiek, wagenbouwers, muziekkorpsen en verschillende auto’s, die de parade, met als motto “Mythes en Legendes”, volgens velen ontsieren, er om 13.30 uur helemaal klaar voor. ’s Avonds bestaat om 19.00 uur nogmaals de kans de parade, dan prachtig verlicht, te aanschouwen.

Tekst/foto's Roel Lubbers©