Roden – Het is de laatste maandag voor dat de gezelligste week van Roden los barst en wij zijn uitgenodigd door Astrid Faken, de eigenaresse van Restaurant ‘Kom Maar Binnen’ in Roden.
Onder het genot van een vers bakje koffie begint ze te vertellen. “Eigenlijk zitten we hier al 20 jaar, maar door diverse omstandigheden heb ik ‘Kom maar Binnen’ zelf sinds 2014. Nou ja, meer samen met mijn zoon als kok en af en toe komt mijn vader langs voor kleine klusjes. Mijn dochter hielp eerder ook mee, maar haar ambities liggen meer in de mode. Toen we hier net zaten kenden we de Rodermarkt niet, maar wat een evenement zeg. Toen stonden er nog paarden voor onze deur, inmiddels zijn die omgeruild voor kraampjes.”

Wat kunnen we bij jullie verwachten met de Rodermarkt?

“Dit is met Rodermarkt DE eetgelegenheid! We zijn de hele week open en mensen krijgen hier de kwaliteit die ze van ons gewend zijn. We serveren het dan in platevorm, zodat we sneller kunnen werken en de prijs is al vanaf €10,00. Uiteraard hebben we ook gewoon een bakje koffie hoor met wat lekkers erbij. Zaterdags hebben we ook een barretje buiten, zodat je tijdens het genieten van de optocht ook een drankje kunt nuttigen. Onze klanten reserveren vaak een tafeltje aan het raam, zodat ze tijdens hun diner niets hoeven te missen van de parade, perfect toch? Daarnaast serveren wij op de zaterdag en de dinsdag ook een heerlijke lunch.

Ze vertelt lachend dat ze vroeger eigenlijk een 3 jarige opleiding als tandartsassistente heeft gevolgd en daar ook haar diploma voor heeft gehaald, maar haar ambities lagen meer in de horeca. En zie wat ze nu heeft opgebouwd, een prachtige zaak in hartje centrum. En dat samen kunnen doen met je zoon, hoe bijzonder is dat?
Dus kom deze Rodermarkt gerust binnen bij ‘Kom maar Binnen’.
Tekst/foto Coby van Zanten©