Roden - Daar zijn we weer!!!

Nieuw seizoen, nieuwe ronden, nieuwe kansen én nieuwe verslagen. Ook dit jaar zullen we onze wedstrijden weer samenvatten in de vorm van literaire hoogstandjes om u na afloop nog eens te laten nagenieten van oogverblindende potjes hockey.

Een nieuwe selectie
Toen iedereen nog met zijn witte Hollandse pokkel aan de Costa del Sol lag te genieten van Coronaatje in de ene hand en een Mojito in de andere hand, waren de RodenGoden van Heren 1 alweer keihard aan de bak voor een nieuw seizoen in de vierde klasse. De zaakwaarnemers waren ons niet gunstig gezind, want we zagen tot groot verdriet Sybrand, Bjorn, Dedmer, Rickert, Jappie, Bastiaan en coach Bob vertrekken, maar met een hele nieuwe aanwas vanuit jongens A kwamen we deze teleurstelling weer snel te boven! Ook de coachpositie is na lang rondvragen, telefoneren, wikken en wegen weer opgevuld. Reinier Veenhoff zal komend seizoen aan het roer staan bij de ‘rood-witten’. De selectie zal er dus als volgt uitzien:

Spelers:
Niels Essink, Joppe Sijses,
Luurt Hoekstra, Jort Steenhuisen,
Rutger Hoogenberg, Alex Stok,
Tim van der Korft, Tim Tissing,
Max Meinema, Niels Toutenhoofd,
Thies Monshouwer, Floris Veenhoff (c),
Matthijn Oijnhausen (k), Marijn Veenstra,
Jasper Onck, Sjors ter Veld,
Dirk Rensma, Yonnar Venema,
Sven Schuitemaker en Bas Wolf

Coach:
Reinier Veenhoff

Trainers:
Michiel Froling
Tim Kühr

Een moeizame voorbereiding
De voorbereiding in aanloop naar het seizoen verliep wat slafelijk. Van HVA H1, Graspiepers H1 en GHBS ‘Heren zoveel’ werd niet gewonnen. Voor het zelfvertrouwen misschien niet ideaal, maar het bood wel enige inzicht in de zwakste punten, waar we vervolgens weer op konden voortborduren. Hardenberg zou de eerste beproeving worden. En aangezien die ploeg vorig jaar uitkwam in de derde klasse hadden we niet een heel goed beeld bij het spel van deze jongens. Taak dus om vooral ons eigen spelletje te gaan spelen.

De wedstrijd (Roden - Hardenberg)

Horrorscenario
Scherp starten aan de wedstrijd was het devies vooraf, want puntenverlies op eigen veld in het eerste officiële competitieduel konden we ons niet permitteren. Toch keken we al na de eerste de beste aanval van Hardenberg tegen een achterstand aan. De nieuwe Spielführer Floris liep te slapen bij een scoop, waarna keepneus Mattie niets meer kon inbrengen tegen de 1 op 1 situatie. 0-1. Een mooi moment om onszelf te herpakken, zou je denken…
Een aantal minuten later was het opnieuw raak. De gasten versierden een strafcorner die vervolgens feilloos werd binnengesleept in de kruising. Lijnstopper Essink kansloos: 0-2. Wat een prachtige zondagmiddag moest worden leek even af te stevenen op een blamage voor eigen publiek. Sorry publiek!

Geweldige comeback
Na 17,5 minuut (we spelen immers in 4 kwarten) liepen we met inmiddels opgeheven hoofd richting de dug-out. De taken werden nog eens besproken en na de 2 minuten adempauze werd er weer gehockeyd.
Het balletje ging achterin mooi rond en op de flanken hadden we met onder andere Thies genoeg snelheid om de eerste kansen te creëren. Sterker nog, na een voorzet wist Thies handig en sterk in het duel te komen en de bal achter de keeper te krijgen. Wellicht een eigen goal, maar laten we Thies’ inzet maar bekronen met een doelpunt. Nog voor halftime wist Tim van der Kroft, alias Leroy, met een keurige backhand de achterstand weg te poetsen: 2-2.
In de rust waren we positief gestemd. Coach Reinier gaf een rustige, korte, maar krachtige toespraak en gezamenlijk kwamen tot de conclusie dat we de speelwijze van het tweede kwart zouden kopiëren in het derde kwart.

Erop en erover
Zo gezegd, zo gedaan. Er werd gespeeld als team: geen gezeik, geen gemekker, maar gewoon ballen, zo gaat ie lekker. Hoe meer geduld we in ons spel hielden, hoe meer kansen zich aan deden. En zo geschiedde. Na een mislukte strafcornerpoging kwam de bal plots voor de voeten van Rutger terecht. De superspits twijfelde geen moment en de lijnstoppers en keeper hadden het nakijken: 3-2 (zie video). Op deze manier een achterstand wegwerken gebeurde vorige seizoen zelden. Chapeau dus voor het team. Rutje vond 1 goal onvoldoende en als bekroning op zijn vechtlust, wist hij een afstandsschot na een korte loopactie heerlijk in de verre hoek te jagen. 4-2!!

Hardenberg liet zich nog even zien in de slotfase. We werden met de rug tegen de muur gedrukt en kregen de bal een aantal minuten lang niet buiten onze eigen 23-meterlijn. Jasper moest een knullig duel op eigen cirkelrand nog bijna bekopen met een derde tegentreffer, maar hij herstelde zich en wist zichzelf puik voor de inzet te gooien die uit de fout ontstond. Uiteindelijk overleefden we meerdere strafcorners en vrije slagen om vervolgens, tijdrekkend en wel, de pot ‘volwassen’ uit te spelen. De groene kaarten die de mannen uit Hardenberg incasseerden, hielpen ons hier overigens ook bij.

De wedstrijd heeft trouwens nog een donker randje gekregen. Niels Toutenhoofd kreeg bij het uitlopen van de corner een bal op zijn vinger. We zullen u de details besparen, maar het is iets met een vingertop, een hechting en een lange dag in het ziekenhuis. Sterkte kerel en doe rustig aan komende tijd!

Ondanks dit smaakte de bierale eenheid die in het vijfde kwart soldaat werd gemaakt - na zo’n intensieve pot - weer als vanouds.

Ter afsluiting
Volgende week zondag staat Sneek (uit) op het programma en we willen iedereen alvast wijzen op 27 september om 20.30 uur. Dan wacht ons een bekerwedstrijd tegen Emmen op het nieuwe waterveld dat op die avond zijn officiële, langverwachte intreden zal gaan maken. Komt dat zien!!