RODEN - Menigeen denkt nog met plezier terug aan de vakantie. Soms is dat de herinnering aan een verblijf elders waar we andere en nieuwe indrukken konden opdoen. Acht kunstenaars tonen in de tentoonstelling ‘Uit De Koffer’ op zeer verschillende wijzen indrukken van hun reizen.

‘Uit De Koffer´ werd vrijdag jl. geopend met een performance van Kitty Boon, die de aanwezigen meenam op een historische reisvertelling muzikaal omlijst door Sander Baan en Sander Thijsen. De bezoekers waren onder de indruk van de getoonde werken van de acht kunstenaars en ook van hun verscheidenheid: de grote en tot een essentie teruggebrachte aquarellen van Tonnis de Boer naast de uitbundig kleurrijke schilderijen van de rotswoestijn in Utah van Jelly van den Bosch; heel subtiel werk van Eva Klipp gemaakt van op haar reizen gevonden materialen en ingetogen etsen van Ansje van den Muyzenberg. Matty de Vries toont een aantal dromerige schilderijen en Willy van der Duyn verrast met meterslange leporello’s. Verder is er nog een boeiende installatie van Kitty Boon en heeft Tineke Meinema de indrukken van haar reizen weergegeven in keramiek. Met elkaar is het een sfeervolle expositie, die het bezoeken zeker waard is.

Tijdens de expositie zijn op twee zondagmiddagen extra activiteiten.
Zondag 29 september vertellen Eva Kipp en Matty de Vries in K38 hun ‘Pakkende verhalen uit de koffer’. Aanvang 14.00 uur, toegang € 7,- incl. entree expositie; (kunstlievende) leden Verkuno gratis.
Zondag 6 oktober is er van 13.00 tot 16.00 uur de Buiten-workshop ‘schilderen in de Drentse campagne’ o.l.v. Tonnis de Boer en Jelly van den Bosch. Deelname € 20,- per persoon; aanmelding via 06-20720706.

´Uit De Koffer´ t/m 6 oktober in Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Entree € 2,- (tot 18 jaar gratis)

www.kunstencentrumk38.nl
www.verkuno.nl

Bij de foto's: 'aandacht tijdens de opening', (foto Sonja Leutholff)
'Heilig Huisje' van Eva Kipp,
'Impressie Utah' van Jelly van den Bosch.