BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

RODEN - De korfballers van de kv Noordenveld speelden hun eerste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen DWA/Argo een combinatievereniging uit Winsum en Bedum. Na de afgetekende 14-6 overwinning van de jonge 2e Mastselectie tegen DWA/Argo 2, was het aan de hoofdmacht van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter openden de gasten de score. Noordenveld wist vervolgens 5 keer op rij de binnenkant van de korf te vinden. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “We verdedigden scherp en kwamen snel op een 5-1 voorsprong. Daarna werden de kansen niet benut en maakten we verdedigend teveel individuele fouten. De 8-6 ruststand gaf niet het goede wedstrijdbeeld weer”.

Na de rust ging het publiek er op het zonovergoten en altijd sfeervolle korfbalcomplex aan de Borglaan maar weer eens goed voor zitten. Ondanks de aanmoedigingen begonnen de oranje tijgers de tweede helft met te weinig overtuiging. Noordenveld miste de grote kansen en DWA/Argo kwam zelfs op een 8-9 voorsprong. Mede door een aantal goede wissels pakten de Roners toch het betere spel weer op. Na de 8-9 zorgde aanvoerder Anna de Boer met een doorloopbal voor de 9-9 en door 6 treffers op rij van Sven Stobbe, Robin Akkersma (2), Domenica Kloosterman, Jesse van der Scheer en Robin van Bolhuis liep Noordenveld weg bij de tegenstander. Toen het eindsignaal van de scheidsrechter klonk stond er een afgetekende 17-10 op het scorebord. “De combinatie van anders spelen en vertrouwen leverde ons een voorsprong op. De laatste 10 minuten werden zorgvuldig uitgespeeld. Het team toonde veerkracht en kan hiermee weer verder”.

De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 21 september tegen Rood-Wit. Deze wedstrijd aan De Brink in Wezep begint om 15.30 uur.
Scores Noordenveld: Robin van Bolhuis (3), Anna de Boer (3), Jesse van der Scheer (3), Romée de Rink (2), Robin Akkersma (2), Sven Stobbe (2) , Domenica Kloosterman (1) en Jasper Lütter (1).