Roden - Een memorabele thuiswedstrijd in de Hullen is voor Futsal ONR geëindigd in een 3-4 nederlaag.

We refereren in onze verslagen vaak naar een uitverkocht huis, meestal is dit niet geheel waar. Vandaag was het echter een groot gekkenhuis. De gehele tribune, 3 rijen dik, was bezet. Het schijnt dat de portier een aantal teleurgestelde mensen heeft moeten weigeren.

Dat ONR op een niveau hoger acteert werd gelijk vanaf het begin duidelijk. De opponent uit Schagen speelde in een hoog tempo met veel positiswisselingen en automatismen. ONR had het aanvankelijk moeilijk onder de druk uit te voetballen. Enkele speldenprikken werden niet gevaarlijk.

In de negende minuut kwamen de gasten dan ook op een verdiende voorsprong. Slechts een tweetal minuten later werd de score verdubbeld. ONR bleef met enige regelmaat gevaarlijk en kwam wat meer in het spel. Een aantal counters werden helaas niet verzilverd, waardoor er met een 0-2 stand werd gerust.

Via deze weg willen wij gebruik maken van ons trouwe publiek. Voor de rust tijdens thuiswedstrijden zijn we nog op zoek naar het nodige vermaak. Wij zijn benieuwd of er enige animo is voor een rustact. We horen het graag.

In het tweede bedrijf bleek het publiek spekkoper. Een gedrevener ONR betrad het strijdtoneel.
3 minuten na rust werd de zogeheten anschlusstreffer gemaakt. Het was Geert Hidding die op miraculeuze wijze doel wist te treffen.
Lang ging de strijd gelijk op en van eenrichtingsverkeer was geen sprake.
In de 36e minuut werd dan eindelijk gescoord. Helaas voor het publiek was dat wel voor de verkeerde ploeg. Het was Scagha dat op een 1-3 voorsprong kwam.
Luttele minuten later werd de spanning echter terug in de wedstrijd geschoten. Was het een eigen goal of toch Mats Wolthuis die de 2-3 maakte? Wij houden het op onze meevoetballende keeper Wolthuis.

Aan alle ambitie leek een eind te komen toen de 2-4 werd gemaakt. Niets was echter minder waar en de 3-4 viel. Wederom Wolthuis wist het net te vinden. Met een vrije schietkans vanaf 10 meter (wegens de 6e teamovertreding door Scagha) wist Wolthuis wel raak.

Helaas voor ONR bleef het hierbij en stokte de score op 3-4.

Met een spannende en aantrekkelijk wedstrijd heeft ONR kennis gemaakt met de 1e divisie.

De volgende wedstrijd is een heuse derby. Op 27 september speelt ONR de uitwedstrijd tegen Leekster Eagles.