Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Op een zonovergoten sportpark de Hichte trad ONR voor de derde bekerwedstrijd aan tegen Haulerwijk.

Vorig seizoen speelden beide ploegen tweemaal tegen elkaar en wist Haulerwijk 4 punten binnen te slepen.

Het gepromoveerde Haulerwijk begon zelfverzekerd aan de wedstrijd. Echter werd al snel duidelijk dat er niets te halen viel voor de thuisploeg. De gehele eerste helft was het ONR dat dicteerde. Met combinatievoetbal wist het meerdere malen gevaar te stichten. Het was dat de scherpte enigzins ontbrak bij de ploeg van Hendrik Timmer, anders werd er vaker gescoord. Ondanks de wijze woorden van een Haulerwijker supporter ("het moet wel anders"), ging ONR met een voorsprong de rust in. De 0-1 werd gemaakt door Leon Schievels op aangeven van Sven Buigholt. Enkele minuten voor rust wist Hendrik Rozema de score te verdubbelen. Rozema en Sander Postma lieten zien elkaar blindelings te vinden waardoor er met een 0-2 stand werd gerust.

In de rust verving Stef Venema de moegestreden Hendrik Rozema

Het tweede bedrijf ging te boek als ietwat gezapig. Beide ploegen leken het wel best te vinden met deze stand te eindigen. Het tempo lag minder hoog dan de eerste helft en niet alle actied werden succesvol afgerond.
Wel kreeg ONR nog een aantal kansen. Met name Rik de Boer, Sander Postma en Leon Schievels waren bedrijvig in aanvallend opzicht. Helaas voor ONR duurde het lang voor er gescoord werd. Inmiddels was Remon Slagter in het veld gebracht voor Rens van der Knaap. Complimenten voor de Rôner defensie vandaag, keeper Blaauwiekel incluis. Er werden weinig kansen tegen gekregen.

Na een aantal pogingen wist Leon Schievels 20 minuten voor tijd de 0-3 te maken. Na een goede actie beloonde hij zichzelf.

De derde wissel van ONR resulteerde in een debuut. De jeugdopleiding van ONR bewees weer eens dat het meerdere talenten in de gelederen heeft. Niemand minder dan Tom Bak mocht zijn opwachting maken voor ONR 1. De 17-jarige rappe verdediger verving de eveneens 17-jarige Rik de Boer. De Boer die overigens een exorbitante contributie mag afrekenen dit trimester. Een tackle waar zijn voormalige jeugdtrainer jaloers op is werd bestraft met een gele kaart.

Tom Bak mocht tevreden zijn met zijn invalbeurt. Met zijn duelkracht zorgde hij ervoor dat Haulerwijk enkele keren niet kon counteren.

Overigens kreeg Haulerwijk nog valse hoop op een resultaat. Uit een counter werd de 1-3 gemaakt.

Verdere noemenswaardige gebeurtenissen konden niet begroet worden en zodoende eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning.